Türkiye Taş Kömürü Kurumu'ndan Zonguldak Belediyesi tarafından kiralanan alanda yapımı devam eden Fener çay bahçesi tamamlanmak üzere. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Fener Çay Bahçesinin 15 Ağustos'ta törenine açılacağını ifade ederek şöyle konuştu;
 “FİYATLAR PİYASANIN TABİİ Kİ ALTINDA OLACAK”
"Fener çay bahçesinde artık sona yaklaştık. Ufak tefek eksikliklerimiz kaldı. Önümüzdeki hafta 15 Ağustos Çarşamba günü inşallah açılış yapmayı planlıyoruz. Fener Zonguldak'ımız ve Karadeniz ilçemizin nadide, en güzel yerlerinden biri.
Burası uzun yıllardan beri atıl durumdaydı, işletilmiyordu. Sağ olsun TTK Genel Müdürlüğümüzden burayı talep ettik. Onlar da bize kira bedeli karşılığında verdiler ama biz dedik ki kiradan ziyade daha çok insanımızın rahat nefes alabileceği uygun fiyata çay kahve içebileceği, dondurma yiyebileceği, nefes alabileceği, güzel deniz ve yeşil aynı anda yaşayabileceği bir orta sağlayalım. Arkadaşlarımızla başta Fen İşleri Müdürlüğümüz olmak üzere sağ olsunlar. Kültür İşleri Müdürlüğümüz çok büyük gayret gösterdiler. Bu hale geldi. İnşallah haftaya da hep beraber açılışını yaparız. Zonguldak'ımızda da belediye olarak gene güzel bir sosyal tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşarız. Haftaya da inşallah sizlerle birlikte halkımızla birlikte açılırız.
Çay ve kahve ücretleri konusunda arkadaşlarımız çalışıyorlar. Tabii ki piyasanın altında olacak. Uygun olacak ki bizim  belediye olarak derdimiz görevimiz bu yöndedir. Halkımıza hizmet etmek. Bu tip şeylerle para kazanmaktan ziyade vatandaşımıza en iyi hizmeti, en kaliteli hizmeti, en uyguna vermeye gayret gösteriyoruz göreve geldiğimiz günden beri. O yüzden de Uzun Mehmet Cami parkında olduğu gibi ya da kapuz plajımızda olduğu gibi fiyatlarımız uygun olacak.Hemşehrilerimiz de inşallah belediye aile çay başında fenere bekliyoruz"

(Haber -Ercan Demir)