Filyos, doğal güzelliklerle, tarihi zenginliklerin buluştuğu bir beldemiz…

Ancak, ne yazık ki, Belediye Başkanı Ömer Ünal’ın sayesinde bu özellikleri ile değil, gazete manşetlerine taşınan imar yolsuzlukları, bina ve arsa rantları, yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri ile konuşuluyor.

Bunca doğal güzelliğe ve tarihi zenginliğe sahip olan bir beldenin, bu özelliklerinin “yolsuzluk-usulsüzlük” haberleri ile çarçur edilmesi en başta belde sakinlerinin,yani Filyos halkının yüreğine oturuyor.

O halde “Filyos nasıl kurtulur?..” sorusuna hep birlikte yanıt bulmaya çalışalım.

1- Filyos’un kurtulması için öncelikle kendisini Ömer Ünal’dan kurtarması gerekiyor.

Adı şaibelerle anılan bir belediye başkanını Ak Parti yeniden aday gösterir mi bilinmez ama, öyle olsa bile 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimler bunun için bir fırsat olabilir.

2- Filyos başta denizi ve kumsalı olmak üzere tüm doğal güzellikleri ve tarihi zenginliği ile “turizm kenti” olmanın tüm özelliklerini sinesinde taşıyor. 

Ne var ki, bu güzelim beldede, ne çağdaş kent çizgilerini, ne de kıyı ve tarih turizmini özendirecek yatırımları görebilmek olası değil..

Değil bunları görmek, beldedeki temizlik hizmetinin bile son derece yetersiz olduğu, sahilin ve sahil çevresinin çöplük haline geldiği, pırıl pırıl, ışıl ışıl bir turizm kenti olması gereken Filyos’un, hizmet yoksunluğundan gerekli ilgi ve vefayı göremediği anlaşılıyor. 

***

Beldelerin yönetimi belediye başkanlarının elindedir. Filyos gibi, ülkemizdeki pek çok turizm beldesinden daha fazla turizm potansiyeline sahip olan bir beldenin, kumsala dikilen binalar, rant hesapları, yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri ile anılması üzüntü verici bir durum…

Oysa Filyos, sadece bu özellikleri ile de değil, tarihi Filyos Projesi ile de ülkemizin gündeminde çok önde yer alması gereken bir beldemiz…

O halde Filyos’un önemini, değerini ve potansiyelini bilen, bu güzel beldemizi ülkemizin gözbebeği turizm kentlerinden biri haline getirmek iddiasında olan, Filyos Projesi”nin tarihi gelişimi ve ülke ekonomisi için taşıdığı önemi kavrayıp, bunun mücadelesini verebilecek olan ciddi, kararlı, projelerle yola çıkabilecek bir belediye başkanına ihtiyaç duyuluyor.

Umuyoruz ki, böyle bir belediye başkanı seçildiğinde Filyos’un geleceği çok güzel olacak.