Yaz ayı ile birlikte azalan kan stokları sebebiyle gazeteciler kan verdi. Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) ve Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) işbirliğinde bugün Kent merkezinde bulunan Kızılay mobil kan bağış aracında gazeteciler toplu halde kan bağışladı. Gazeteciler kan bağışlayarak, topluma örnek oldular.

AKBIYIK: KAN VERMEK KUTSAL BİR GÖREVDİR

ZGC Başkanı Derya Akbıyık;
"Bugün gazeteciler olarak kan bağışı yapıyoruz. Daha önce yapmıştık. Bugüne geldiğimizde yaz ayında kan stoğu azaldı. Kızılay koordinatörümüz tarafından bu sıkıntı bize bildirildi. Hakikaten haklı. Hem topluma da bu konuda önderlik edelim istedik. Duyarlıyız. Bütün STK'ların da böyle kan bağışlarına katılması gerektiğine inanıyoruz. Biz bugün bu vesileyle gazeteciler olarak kan bağış kampanyasına katılıyoruz Kan vermek hakikaten kutsal bir görevdir. Tüm Herkesi de kan bağışına davet ediyorum" dedi.

EMEN: KAN VERMEK HAYAT KURTARIR

KGD Başkanı Mustafa Emen;
"Bugün Kan Merkezi'nden  aldığımız bilgiler doğrultusunda böyle bir organizasyon yapma gereği duyduk. Biz bunu da arkadaşlara tüm basın mensupları arkadaşlarımıza duyurumuzu yaptık. Şu anda gördüğünüz gibi kan verme kayıtları devam ediyor. Gazeteci meslektaşlarımız olarak bu organizasyona faydamız dokunuyorsa ne mutlu bize. Çünkü kan vermek hayat kurtarır. O yüzden çok mutluyuz. Katılan tüm arkadaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. İnşallah güzel yerlere gider, hayırlı olur diyorum."dedi.

(Haber – Ercan Demir)