Zonguldak Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş'a ve Kaymakamlarımıza sesleniyorum.

Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Ömer Selim Alan ile  Kilimli, Kozlu, Ereğli, Devrek, Gökçebey, Alaplı ve Çaycuma Belediye Başkanlarımız ve hayırsevere sesleniyorum.

Önce Gaziantep'teki uygulamayı sizlere anlatmak istiyorum.

Gaziantep’te Zimem Defteri geleneği hayat geçirildi.

Peki ne demek Zimen defteri..

anlatayım

Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda, hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen Zimem Defteri uygulaması ile il genelinde 200 bakkal ve marketin veresiye defteri satın alınarak borçlar ödendi. 

Gaziantep Valiliği tarafından hem Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması hem de koronavirüs salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntıya girenlere destek verilmesi amacı ile 'Zimem Defteri' projesi hayata geçirilirken, Proje kapsamında merkez ve ilçelerde 200 bakkal ve market tek tek Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edildi. Ziyaret edilen bakkal ve marketlerdeki vatandaşların borçları hesaplanarak borç defteri tutanakla alındı, hayırseverlere verildi. Hayırsever ise bakkala defterde yazan alacağı kadar ödeme yaparak vatandaşların borçlarını kapatmış oldu. 

Ödeme yapılan bakkalların camlarına ise Gaziantep Valiliği tarafından hazırlanan ve üzerinde “Bu bakkalda vatandaşlara ait olan tüm borçlar, 02.05.2020 tarihi itibari ile Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda hayırseverlerimiz tarafından ödenmiştir” yazılı afiş asıldı.

Bu şekilde kentteki binlerce ihtiyaç sahibi ailenin borcu ödendi.

Ortalama her veresiye defterinde 200 ile 400 kişi arasında ihtiyaç sahibini borcu olduğu düşünüldüğünde binlerce kişini hayır duasını almış olursunuz.

Bundan daha büyük bir iyilik olabilir mi

Ramazan kumanyası dağıtmaktan daha güzel bence

hem esnafın yüzü gülecek

Hem de caddede borcundan dolayı fellik fellik kaçtığı ve önünden geçmediği bakkala karşı daha rahatlamış bir şekilde geçebilecek.

Haksız mıyım.Sayın Valimizin öncülüğünde böyle bir organizasyon yapılırsa inanı mükemmel olur.Eminim ki bir çok hayırsever işadamı bu konuda hayır demeyecektir.

**

BEKAR AİLESİ'NE TAZİYELERİMİ SUNUYORUM

Ağabey ve kardeştiler

Her ikisini de yakından tanıyan seven sayan bir kişi olarak her ikisini de peş peşe kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyim.

Korona virüs belası nedeniyle binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi.

Bunlardan ikisi Kilimli Belediyesi eski belediye Meclis Üyesi Fevzi Bekar ve kardeşi  Kilimli'nin sevilen esnaflarından olan Şenol Bekar'dı.

Her ikisi de hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı.

Allah gani gani rahmet eylesin

mekanları cennet olsun

Gerçekten üzüntümüz büyük

ÖMER AY'A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Tabiki bu arada Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi ve sevilen esnaf ağabeyimiz Ömer Ay'ın da hastanede korona virüs tedavisi devam ediyor. Sağlığının da iyiye doğru gittiği ifade ediliyor. İnanın çok mutlu oldum. İnşallah en kısa zamanda iyileşerek taburcu olur ve aramıza döner.

Tabi ki bu arada bu illetten dolayı vefat eden tüm vatandaşlarımıza rahmet, tedavi olanlara da acil şifalar diliyorum.