ÖZEL HABER

Zonguldak ve Türkiye genelinde özellikle sanayi sektöründe, terzicilik sektörü, mobilya sektörü, elektrik sektörü başta olmak üzere bir çok meslek dalında çırak yetişmiyor. 
GENÇLER DAHA KOLAY MESLEK İSTİYOR
Son yıllarda gençler daha kolay, daha basit meslek dallarını seçerken sanayi sitelerinde ustalar hem çıraklık hem de ustalık yapmak zorunda kalıyor.
ÇIRAK VE KALFA DALINDA NESİL TÜKENİYOR
Zonguldak Acılık Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Dost Oto Bakım Servisi  kalfa ve çırak  konusunda şanslı işletmecilerden biri olarak görünüyor. 
21 yaşındaki Taner Dayı isimli kalfa 5 yıldır bu mesleği yaptığını belirterek ömür boyu bu mesleği sürdüreceğini söyledi. 
"GELECEĞİN USTALARI BİZ OLACAĞIZ"
17 yaşındaki çırak arkadaşı Demir Dedeoğlu ile birlikte iyi bir ikili olduklarını, kendilerinin Sanayi sektöründe İyi birer usta olmak için mücadele ettiklerini belirten Taner Dayı şunları söyledi: "5 senedir bu işi yapıyorum. Meslek lisesinden mezunum. Şu an 21 yaşındayım. Gelecekle alakalı bu işi artık iyice öğrenip kendime dükkan açıp bu işi sürdürmeyi düşünüyorum. Yani aslında yapılması gereken meslek ölümsüz. Meslek yapıldığında çok güzel paralar da var. Yani böyle Sanayi sitesine bakıldığında nadiren çırak var. Çırak yok. İlerleyen zamanlarda böyle meslek benim için bir avantaj olacak. Babam da motorcuydu benim için de avantaj oldu. Ben de sürdürmeyi bu mesleği  ömür boyu sürdürmeyi düşünüyorum"

Kaynak: Ender Yüksel