Zonguldak’ta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararına Prgram (TYP) kapsamında okullara alınacak güvenlik görevlisi ve temizlik personeli kura çekimi yapıldı. 

İŞKUR tarafından okullara alınacak personel kura çekimleri Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi Zonguldak İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu takibinde sürdü. 

Konuya ilişkin açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, “İlimiz ve ilçelerde alınacak 500 temizlik ve 234 güvenlik görevlisi ile ilgili bugün çekiliş yapılacak. Tabiki pandemi nedeniyle bu çekilişe dışarıdan katılım almıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile noter yetkilileri burada bulunmakta. Şunu açıklamakta fayda görüyorum; iki listemiz var elimizde. Birinci listemizde engellilerimiz, eski hükümlülerimiz, kadınlarımız ve 35 yaş üstü erkeklerimiz var. Ikinci listede de 35 yaş altı erkeklerimiz var. Birinci listemizde yeterli katılım olmadığı zaman ikinci listemizden kura çekilecek. Başvurulara baktığımızda birinci listemiz yeterli görünüyor. Yeteri kadar başvurumuz var. Noter çekilişine müteakiben daha sonra GBT sorgulama Emniyet Müdürlüğü'nce yapılacak. Ardından gelirn sorgulama yapılacak. Şunu söylemek istiyorum; noterden çıkan bugünkü katılımcılarımız, illa hemen başlayacak diye bir şey yok çünkü; bildiğiniz gibi son düzenlemeye göre asgari ücreti 1 buçuk katı oranında evine gelir girenler, bu programa katilamayacaklar. Bu da 3 bin 480 liraya tekabül ediyor. Bu gelir taramaları yapıldıktan sonra, bu sayıyı asanlar listeden çıkarılacak. Onların yerine yedekler devreye girecek. Bugün burada Ereğli, Çaycuma ve Gökçebey yok. Diğer ilçelerimizin tamamı merkez ile birlikte burada çekilecek” diye konuştu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi