SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Kanal Z'de katıldığı canlı yayında bu soruya cevap verdi.

ZONGULDAK'TA EMEKLİ SAYISI ÇALIŞANLARDAN FAZLA
SGK İl Müdürü Erkin Avcı, "Türkiye'de çalışan emekli dengesinde oranlaması bakımından 4 çalışanın bir emekliye bakması gerekiyor. Ancak Zonguldak'ta emekli sayısı çalışandan daha fazla olduğu için bu rakam Zonguldak'ta birebir bile değil."dedi.

Gazeteci Ercan Demir'in canlı yayında sorularını cevaplandıran SGK İl Müdürü Erkin Avcı, kurum olarak tüm Türkiye çapında ve Zonguldak kayıt dışı istihdama karşı seferberlik başlattıklarını ifade etti.
Önümüzdeki 45 gün boyunca tüm il genelinde işletmeleri ziyaret ederek işverenleri bilgilendirecek ifade eden SGK İl Müdürü Erkin Avcı, "Amacımız ceza kesmek değil. Normalde biz bu denetimleri yaptığımızda kayıt dışı istihdam tespiti halinde işvrene yönelik ağır maddi cezai müeyideler söz konusu. Biz ceza kesmek istemiyoruz. Türkiye'de kayıt dışı istihdam oranı %30. Her 1 puan ise 650 milyon dolara tekabül ediyor. Kayıt dışı istihdam ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" ifadesini kullandı.

SGK İl Müdürü Erkin Avcı, Ayrıca sahte sigortalılık larla karşı sahte işyeri ve sahte sigortalı vakaları konusunda denetimlerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

SGK İl Müdürü Erkin Avcı, vatandaşlara ihbar ve şikayetlerini alo 174 üzerinden çok rahatlıkla yapabileceklerini kaydetti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi