Kilimli ilçesine bağlı Göbü köyünde yaşayan 75 yaşındaki Emine Kardaş, Almanya'dan 40 yıl önce getirtilen eşine ait otomobili Kızılay'a bağışladı. 1979 model otomobilini garajda sakladıklarını ifade eden Kardaş, 16 yıl önce eşini kaybettiğini, eşinden hatıra kalan otomobili kullanacak kimse olmadığı için Kızılay'a bağışladığını söylemişti.

70 bin kilometrede olduğu öğrenilen fıstık yeşili otomobil ise Kızılay yararına en iyi teklifi veren kişiye satıldı.1979 model otomobili siyasetçilerin kuru fasulyecisi olarak bilinen Yılmaz Altıntaş aldı.

İlk kez satıldıktan sonra Kanal Z'nin görüntülediği tarihi eser otomobil Yılmaz Altıntaş'a masraflarıyla birlikte 15 bin liraya mal oldu.

1979 model otomobili açık artırma yolu ile aldığını ve çok mutlu olduğunu anlatan Yılmaz Altıntaş,"Orijinal bir araba.Toplam 15 bin liraya mal oldu.100 bin lira verseler asla vermem.Kızılaya bağış yapılmasının da ayrı önemi var. "dedi.

Kızılaya yapılan bağışın bir kısmını Afganlılara verildiğini belirten Altıntaş,"arabayı hiç bir zaman satmayacağım.Keyifle biniyorum.Çarşıda gezerken halkın ilgisi de yoğun oluyor"dedi.

Editör: Haber Merkezi