Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Bütçe görüşmesinde söz alarak,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a, Mithatpaşa Tünellerinin akıbetini ve Zonguldak karayolları’ndaki bariyer eksikliklerini sordu. Tünel inşaatlarının tekrar hangi tarihte başlayacağı ve 2019 yılında bu tünellerin inşaatının devamı için  bütçe ayrılıp ayrılmadığının da bilgisini isteyen CHP’li Milletvekili, Mithatpaşa Tünelleri’nin ne zaman trafiğe açılacağının da cevabını istedi.

Mithatpaşa Tünelleri’nin İnşaatları Ne Zaman Başlayacak?

Yavuzyılmaz TBMM Genel Kurulu’nda Bakan Turan’a; “Zonguldak ili ve tüm Türkiye'deki kara yollarında toplam çelik ve beton bariyer ihtiyacı kaç kilometredir? 2019 yılında bu bariyer ihtiyacının ne kadarını karşılayacak şekilde bütçe ayırdınız? Zonguldak Mithatpaşa I ve II tünellerinin duran inşaatları hangi tarihte tekrar başlayacaktır? 2019 yılı için bu tünellerin inşaatına ne kadar bütçe ayırdınız? Bu tüneller hangi tarihte trafiğe açılacaktır?” sorularını yöneltti.
CHP Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz 1Ağustos 2018 tarihinde inşaatı duran Mithatpaşa tünellerinde incelemelerde bulunmuştu. Zonguldak çarşı içindeki trafik sorununu bir ölçüde çözecek olan 4 tünelden 2'sinin 700'er metrelik kısımlarındaki çalışmaların bir süredir durduğunu, 170 işçinin şantiyeden ayrıldığını yerinde tespit etmiş, yetkililerle konuyu görüşmüştü.

100 Günlük Eylem Planında Mithatpaşa Tünelleri Yoktu!

Milletvekili Yavuzyılmaz yerinde yaptığı incelemelerin ardından Mithatpaşa1 ve Mithatpaşa2 tüneli inşaatları konusunda Karayolları Genel Müdürlüğü'ne (KGM), 16 soruluk bilgi istem dilekçesi vermiş ve tarafına yazılı olarak bildirilen tüm yanıtları vatandaşlarla paylaşmıştı. Yavuzyılmaz’a verilen yanıtta özellikle Mithatpaşa tünelleri inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın 100 günlük eylem planı içinde yer almadığını belirtmişti. Bu yanıtla, 2018 başında önce ödenek sıkıntısı nedeniyle çalışmaların durduğu Mithatpaşa Tünelleri inşaatının kısa vadede tekrar başlayamayacağı itiraf edilmişti.

TBMM Genel Kurulu’nda Milletvekili Yavuzyılmaz’ın Bakan Turan’a sorduğu soruların yazılı yanıtlarının, yasa gereği Bakanlık tarafından Yavuzyılmaz’a 15 gün içinde verilmesi gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi