Zonguldak'ta evlere PTT memurkarı ve Kolluk kuvvetleri eşliğinde yaş gözetmeksizin 1000 liralık yardım dağıtılmaya başlandı.

Devlet tarafından maddi durumu düşük ailelere gönderilen bin liralık yardımı almada PTT kuyruklar meydana gelince yetkililer müdahale etti ve artık yardımlar evlere gidecek. İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'da ekiplere verdiği talimatta, PTT Şubelerinin önlerinde yardım paralarını alacak kişilerin evlerine gönderilmesini ve yardım paralarını bekçiler tarafından evlere getirelerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağının söylenmesi talimatını verdi. 
İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ekiplere; Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ihtiyaç sahiplerine verilecek bin TL'nin vatandaşların TC'sinin son rakamlarına göre bekçiler ve görevliler tarafından evlere gönderileceğini ve bu nedenle PTT'lerin önlerine parasına almaya gelen kişilerin evlerine gönderilmesi talimatını verdi.

Devletin bin liralık yardımı  Merkezi yardım olarak  yaşlı aylığı alan, engelli aylığı, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetim yardımı, şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımı alanlara veriliyor.
Zonguldak'ta  merkez de yaklaşık 1400 haneye PTT memurları ve kolluk kuvvetleri eşliğinde bu yardımlar dağıtılmaya başlandı.
yapılan uyarıda yardım alacak vatandaşların evlerinde olmaları gerektiği aksi halde evde olmaması durumunda ise ödemelerin gecikeceği uyarısında bulunuldu.
Cuma günü 450 aileye bu yardımların ulaştırırken hafta sonu da yardımların dağıtılmaya devam edileceği ifade edildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi