HAVAALANI İÇİN BAŞKA FİRMA ARANIYOR   

11 araç belediyelere hibe edilecek 11 araç belediyelere hibe edilecek 

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı üçüncü birleşimi yapıldı. Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturma ait tutanak özetinin okunup oylaması ile başladı. Toplantıda ilgili daire müdürleri de hazır bulundu.  

Gündemin 4.maddesi "İdare envanterine kayıtlı olup çeşitli belediye/muhtarlıklara tahsis edilen ve Ek 1'de bilgileri verilen 11 adet araç ve iş makinesinin bedelsiz devir işlemlerinin gerçekleştirilmesi planlandığından, bahse konu belediye/muhtarlıklara, araç ve iş makinelerinin yürürlükteki Taşınır Mal Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre bedelsiz devir işlemlerinin yapılabilmesi ile ilgili konunun İl Genel Meclisince görüşüldü. 

2014 yılı seçimlerinde kapanan bazı belediyelerden İl özel idaresine devir olan 11 aracın belde belediyelerine bedelsiz devirlerinin tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.                                                        

HAVAALANI İÇİN BAŞKA FİRMA İLE GÖRÜŞÜLECEK 

Gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz havaalanı son durum ile ilgili bilgi almak istedi. Bunun üzerine açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de, havaalanı şirketinde bir sıkıntı olmadığını sadece Almanya'dan Zonguldak ayı yolcu taşıyan Alman uçak firmasının iflas ettiğini belirterek başka firmalarla görüşme halinde olacağını ifade ederek şunları söyledi: 

''Özel idarenin buraya sermaye koymasının sebebi, havaalanın ilimizle ilgili çok önemli bir yer olmasıdır. Sermayemiz olduğu yerde duruyor,bir yere gitmedi. Sadece buraya uçuş gerçekleştiren Alman firma iflas etmiş. Sayın valimizin bu konu ile ilgili çalışmaları var. İnşallah buraya Türk hava yolları da uçuş gerçekleştirir. Türkiye'nin değişik illerine de gerçekleşir diye düşünüyoruz.Sermayemize kesinlikle bir şey olmadı. Hava alanındaki çalışmalar devam ediyor. Havaalanının  pistinin  uzamasıyla ve tepelerin traşlanması ile ilgili, sisli havalarda iniş için bir alet gerekiyordu.O aletin de kurulumu devam ediyor. Yeni bir firma ile mutlaka görüşülecektir. Ben havaalanı yönetiminde falan değilim. Bu konu ile ilgili en doyurucu bilgiyi Çaycuma Kaymakamı verebilir.''dedi. 

Oturum bir sonraki gün ve saatin belirlenmesi ile sona erdi. 

(HABER-ERCAN DEMİR) 

Editör: Haber Merkezi