11 YILLIK ÖZLEM
Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri Kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın ölümünün 11. Yılı nedeniyle eski Zonguldak Milletvekili, Başkent Üniversitesi’nin Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal’da kabri başındaydı.

Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri Kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın ölümünün 11. yılı. Hocaların hocası özlem ile anıldı. Ailesi de, "En büyük eserim" dediği öğrencisi, yakın dostu Prof. Dr. Mehmet Haberal da, kabri başındaydı. Haberal Çelenk bıraktı, anı defterini imzaladı. Mehmet Haberal, hocasını "Türkiye'ye kattığı eserlere, hiç bir engel tanımadan sahip çıkıyoruz" vurgusuyla andı.

Tıp Dünyası, 11 yıl önce, Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinin kurucusu Prof. Dr. İhsan Doğramacı'yı kaybetti. 11 yıldır özlem ve şükranla anılıyor.
Doğramacı’nın hayatı, çocuklara, gençlere ve tüm insanlığa hizmet aşkıyla geçti. Sağlık, eğitim ve bilim için yarattığı kurumlar ile daima hatırlanacak bir iz bıraktı. Türkiye'de transplantasyonun başlamasında da önemli rol oynadı Doğramacı. Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın önünü açtı, arkasında durdu hep. Tüm imkanları seferber etti. Vefatının 11. yılında ailesi, üniversite rektörleri ve çalışma arkadaşları Doğramacı'nın kabri başındaydı. Doğramacı'nın kızı Şermin Savaşçı, törenin ardından anı defterini imzaladı.
Prof. Dr. Mehmet Haberal, İstanbul'daki organ nakli ameliyatı nedeniyle 1 gün öncesinde ziyaret etti, Doğramacı'nın anıt mezarına. Çelenk bıraktı. Dua etti, ardından anı defterini imzaladı.
Prof. Dr. Mehmet Haberal, İhsan Doğramacı'nın Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bir kez daha rahmet ve şükranla andı.

Editör: Haber Merkezi