TÜĞVA Zonguldak temsilciliği tarafından Valilik himayesinde açılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi Zonguldak'ta büyük bir ilgi gördü.

Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar 15 Temmuz hain darbe girişimini anlata fotoğrafları tek tek incelediler, sergi anı defterini imzaladılar.

Türkiye Gençlik Vakfı Zonguldak Şubesi Başkanı Murat Yılmaz sergiye Zonguldaklıların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti 

Türk Milleti olarak 15 Temmuz hain darbe girişimine geçit vermediklerini ve vermeyeceklerini ifade eden Tügva Başkanı Murat Yılmaz şunları söyledi;

"15 Temmuz da hain darbe girişimine geçit vermedik dolayısıyla kadim medeniyetimizin günümüze aktarabilmek için biz gençlerimize faydalı olabilmek adına, o günü yaşatabilmek, o günü gençlerimizi anlatabilmek için biz Türkiye gençlik vakfı olarak fotoğraf sergisi düzenledik. Buradaki amacımız hiçbir şekilde bu hain terör örgütünü o gün yapmış olduklarını unutturmayacağız.
Biz bu milletimizin elinde bayrakla nasıl meydanlara koştuğunu asla unutmayacağız ve bunu da gelecek nesillerimizi aktarmaya unuttuRmamaya devam edeceğiz.Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlet böyle çapulculara terör örgütlerine geçit vermeyecek bir devlet, kadim bir medeniyet 2000 yıllık bir tarihimiz var. bizi dolayısıyla selçuklu'dan başlayarak Osmanlı ile devam ederek ve Türkiye Cumhuriyeti ile devam eden Türk tarihi hiçbir zaman darbe girişimlerine karşı terör örgütlerine karşı geçit vermeyecektir. Bu millet bir kez daha 15 Temmuz gecesi bunu ortaya koydu canı pahasına ortaya koydu. Allah gani gani rahmet eylesin .251 tane şehit verdik. 2 binin üzerinde gazimiz var. bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. gazilerimizi saygıyla hürmetle anıyoruz. 

Dergimiz pazartesi günü Sayın valimiz belediye başkanımız ilimiz protokolünün katılımıyla saat 11'de sergimizi açtık ve sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi