Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisine sızmış bir grup Fetö'cü asker tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminde 251 canımız şehit düştü. Şehitlerimizden biride 22 yaşındaki Muhammed Yalçın.15 Temmuz şehidi Muhammed Yalçın'ın ablası Kader Yalçın, Kanal Z'nin canlı yayın konuğu oldu.
Ahmet Sezen'in sorularını yanıtlayan 15 Temmuz şehidi Muhammet Yalçın'ın ablası Kader Yalçın, Ankara'da darbe girişiminde kardeşinin nasıl şehit olduğunu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Ailesine şehitlik maaşı bağlandığını, kendisinin de devlet tarafından işe yerleştirildiğini belirten yalçın,"keşke kardeşim yaşasaydı da ben çalışmasaydım. Kendisini çok özlüyoruz" dedi.


EN BÜYÜK HAYALİM ŞEHİT KARDEŞİM İÇİN ORMAN OLUŞTURMAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehit aileleriyle yakından ilgilendiğini belirten Kader Yalçın, programda şunları söyledi:
“15 Temmuz’dan önce hayata daha toz pembe bakıyordum. Konservatuar okuma hayalim vardı. Daha duygusal ve çocuksu düşünüyordum. Darbe sürecinden sonra artık daha olgun düşünüyorum. Bir şey yaparken daha çok Allah rızası gözetiyorum. Kardeşimi canımdan çok seviyordum. Keşke o değil de ben ölseydim. Aileme daha çok bağlandım. Şu anda bir kitap yazıyorum. 13 Haziran kardeşimin doğum günü ve geçen sene onun doğum günüde sigarayı bırakarak merhum kardeşime hediye ettim. Karaman’da kardeşimin ismini Kız İmamtanip Lisesi’ne verildi. Ankara Eryaman’da kardeşimin okumuş olduğu ana sınıfınada onun ismi verildi. Duyarlı vatandaşlarımız var ve onları gördükçe gurur duyuyorum. Kardeşim üniversiteni 3. Sınıfından okuyordu, üniversiteyi bitiremedi. Okuduğu üniversiteden kep ve cübbe alarak mezarı başına gittik dualarımızı okuduk.15 Temmuz’da kardeşimi şehit verdim dediğim andan itibaren, insanların kendi kendilerince şuursuzca konuşmaları ben çok rahatsız ediyor.Şehit ailelerine verilen imkanların hiç biri kardeşimin yeri tutmuyor.Çok acılı insanlar var. İnsanlara empati yaparak yaklaşın.Bir hayalim var. Kardeşim için bir orman oluşturacağım. Kardeşimin her doğum günüde ise TEMA vakfına ağaç diktiriyorum.Yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum”
Programda ayrıca şehit Muhammet Yalçın’ın hayatını çeşitli anlarını anlatan resimler yayınlandı ve kardeşi yorumladı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi