Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, kömür rezervileri ve doğalgaz hakkında açıklamalarda bulundu.

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, Zonguldak’ta bir çok yere doğalgaz gitmediğini ve bir çok kişinin ısınma olarak kömür kullandığını söyledi. Ayrıca Başkan Yeşil, Zonguldak’ta çıkarılmayı bekleyen 1.517 milyar ton kömür rezervi olduğunu ifade etti. 

“Doğalgazda sıkıntı yaşanırsa kömürle bu sorun giderilebilir’’

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, doğalgazda sıkıntı yaşandığı takdirde kömürle bu ihtiyacın karşılanabileceğini söyleyerek, “Şuanda ona birşey deme şansım yok. Yaşanırsa da Zonguldak’ta sıkıntı olacağı kesin. Buna bağlı doğalgaz gitmeyen bir çok bölgemiz var. Bunlar kışın kömür yakıtı olarak ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu bölgelere Zonguldak’ta kömür yakıtı ihtiyacı karşılanıyor. Kömür anlamında bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Sıkıntı yaşanırsa kömür ihtiyacı daha çok ortaya çıkar. Böyle bir sıkıntı yaşanırsa bu sıkıntıyı kömürle giderebiliriz”dedi.

“Çıkarılmayı beklenen 1.517 milyar yön kömür rezervi var”

Zonguldak’ta çıkarılmayı beklenen 1.517 milyar ton kömür rezervi olduğunu ifade eden Başkan Yeşil, “Türkiye’nin bir çok yerinde açık işletme olarak kömür damarlar var. Sadece taşkömürü koklaşabilir olan özelliği olan tek kömür Zonguldak’ta çıkıyor. Şuanda bölgemizde rezer 1.517 milyar tondur. Yerin altındaki cevherimizi yer üstünü çıkarmak ekonomiye katkıdır.. büyük sıkıntılar yaşıyoruz. İşçi açıklarından kaynaklı bir çok sorunumuz var. Yerin altından çıkarmak kolay olmuyor. Türkiye’nin taşkömürü olarak 2022 yılında yaptığı kömür ihtiyacı var. Şuanda yüzde 38.7 milyon ton dışarıdan kömür getiriyor. Biz yerin altındaki zenginliğimizi çıkartamadımız gibi dışarıya da Servet harcıyoruz. Bizim yerin altındaki Servet yer üstünü çıkarabilmek için istahdamı arttırabilmek için çalışmalarımız var. Şuanda 1.517 milyar ton kömür rezervimiz var. Bugün ki enerji ihtiyacımızın 2050 yılına kadar iki katına çıkacağı ön görülmekte. Biz üretmek istiyoruz. Isı kalorisi yüksek kömürümüzü ekonomiye katmak istiyoruz”dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi