Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkan Yardımcısı İbrahim Işık, eğitim sistemini eleştirdi.

Düzenlediği basın toplantısında 16 yılda ,7 bakan ve 8 kez de eğitim sisteminin değiştirildiğine dikkat çeken İbrahim Işık, “Yeni eğitim öğretim döneminde tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diliyorum. Gençlik bir cevherdir. O cevheri işleyecek olan da eğitim sistemidir. Ancak bu cevher bir türlü rayına oturmayan eğitim politikaları nedeniyle işlenememektedir. 16 yılda 7 kere bakan 8 kere sistem değiştirildi. Peki sonuç ne? OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkeleri içinde son sıradayız. Demek ki asıl değişmesi gereken eğitimin ruhu, mayası, özüdür. Önemli olan çocukları kaç kez sınava soktuğunuz değil, kalplerine ne koyduğunuzdur” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ‘İSRAF EKONOMİSİNE DEĞİL, ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİYORUZ’ SÖZLERİ ÖNEMLİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın israf ekonomisine değil, üretim ekonomisine geçiyoruz sözlerin önemli olduğunu belirten Saadet partisi İl başkan yardımcısı İbrahim Işık, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın israf ekonomisine değil, üretim ekonomisine geçiyoruz.İhalesi yapılmış ama başlamamış olan yatırımları bir kenara koyuyoruz. Şu anki durum bunu gerektiriyor sözleri önemlidir. Bu cümleyi kullanmak istemiyorum ama biz demiştik. Aylardır israf ekonomisine son verilmesi ve üretime dönük olmayan bütün yatırımların durdurulması çağrısında bulunmuştuk. Gönül isterdi ki; bizim bu uyarılarımız, içinde bulunduğumuz kriz ortamına girmeden önce dinlense ve anlaşılsaydı. Üretime dönük olmayan bütün yatırımları durduracağız sözümüzden trene, yola, köprüye, tünele karşı olduğumuz gibi komik sonuçlar çıkarıldı. Ancak tüm bunlara rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini olumlu buluyoruz. Bunun lafta değil ciddi ve samimi bir irade ile hayata geçirilmesini bekliyoruz”

KIBRIS’TA ÇOK SİNSİ VE ÇOK TEHLİKELİ ADIMLAR ATILMAKTADIR...

Burnumuzun dibinde Kıbrıs’ta çok sinsi ve çok tehlikeli adımlar atılmakta olduğu uyarısında bulunan SP İl başkan Yardımcısı İbrdahim Işık, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İç gündemler ile uğraşmaktan, dış gündem unutuldu. Burnumuzun dibinde Kıbrıs’ta çok sinsi ve çok tehlikeli adımlar atılmaktadır. Fransa’nın Rum kesimi tarafında askeri üs kurması endişe vericidir. Fransa her türlü müdahaleye hazır halde bir askeri donanma yerleştiriyor Kıbrıs’a. Kıbrıs’ta İsrail, İngiltere, Fransa ve Yunanistan arasında bir askeri ittifak kuruluyor. Peki bütün bu hazırlıklar niçin yapılıyor? Biz söyleyelim;

1-Akdeniz’de hakimiyet kurmak için çıkarılacak doğal gaza el koymak için.

2-Akdeniz’deki enerji geçiş güzergahlarını kontrol etmek için.

3-İslam dünyasına yönelik siyasi ve askeri kuşatmayı daha da güçlendirmek için.

4-En önemlisi de Türkiye’yi tehdit ederek saf dışı bırakmak için”

(HABER-ERCAN DEMİR) 


Editör: Haber Merkezi