Polat Türkmen Çanakkale Zaferini kutladı

AK Parti Milletvekili Polat Türkmen 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, 18 Mart tarihinin Türk Milletinin, Ulusun diriliş tarihi olduğunu söyledi.
Türkmen mesajında şu görüşlere yer verdi;

"Bundan 106 yıl önce Çanakkale'de yazılan destanın tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, şükranla yad ediyorum. 
Çanakkale destanı bir dirilişin en güzel örneklerinden birisidir. Ecdadımız vatanın dört bir yanından sevinçle, birlik ve beraberlik içinde ölümü bile bile vatanı için milleti için Çanakkale'ye şehit olmaya gitmiştir. 
Burada yaklaşık 250 bin şehidimiz şehadet şerbetini içmiştir. Bugün bir aradaysak, güçlü bir ülkeysek bunu şehit ve gazilerimize borçluyuzdur. O ruh, o iman o gün nasıl galip geldiyse bugün de içinde bulunduğumuz zamanda yapılan oyunlara karşı da, aziz milletimiz aynı iman ve ruhla galip gelecektir. O gün, nasıl sırtında taşıdığı 275 kilogramlık mermiyle düşman zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştiren kahraman asker Seyit Onbaşı varsa, bugünde vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan vatan toprakları için canını vermeye daima hazır Seyit Onbaşılar var. 
Bu ülkede; 'Sırtında milletin onuru; zaman, mekan ve sözlerin tükendiği yerde' Seyit Onbaşılar bitmez. 
15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde olduğu gibi, aziz Türk Milleti, vatanı, istiklali ve istikbali için her zaman görev başındadır. Bu vesileyle Allah yolunda, vatanının ve milletinin namusu korumak, bölünmez bütünlüğü sağlamak, mukaddes değerlere sahip çıkmak için canını feda eden tüm kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi