Kanal Z’de Gazeteci ve Yazar Ercan Demir sunduğu Ercan’la Objektif proğramına katılan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Şahin Ören, 20 bin öğretmen atamasını olumlu bulduklarını ancak 150 bin öğretmen açığını bulunduğu yerde bunu yetersiz olacağını, bu sene 40 bin öğretmen atamasını daha yapılması gerektiğini söyledi.

KİMSE CORONA TEHDİDİNİ NAFİFE ALMAMALI
Corona virüs salgın riski nedeniyle alına teldirler olduğunu ve bu tedbirleri kimseni hafife almaması gerektiğini belirten Şahin Ören, “Corona bize Bu bize dokunmaz diyerek konuyu hafife alamayız. Kitler daha yeni illere gönderildi. Sanıyorum Türkiye’de Corona vakası sayısı daha da artabilir ve hepimiz hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz.15 gün sonra gerçek fotoğraf ortaya çıkacak diye düşünüyorum” dedi.

HERKESİN EVİNDE İNTERNETİ VE BİLGİSAYARI VAR MI?
Corona sebebiyle okullara erken ara verildi.Eğitim süresine bir ara verildi ve ara tatil öne çekildi. Peki tedbirler yeterli mi ona bakmak lazım. Uzaktan eğitim yapılacağı söyleniyor herkesin evinde internet var mı?, interneti olan yerlerde internet çekiyor mu?, herkesin evinde bilgisayar var mı? bunların sorgulanması gerekir.” dedi.

SAĞLIK HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ VE GEREKİRSE OKUL SÜRESİ UZATILABİLİR
Corona nedeniyle risk devam ederse okulların kapalı. Tutulma süresi uzayabilir. Buda bir ihtimaldir. Dolayısıyla okular yaz tatiline geç girebilir ve bunda hiçbir samınca olmaz.
Ayrıca uzaktan eğitim konusunda sanal olarak yapılacak derslerden öğrencilerin sorumlu olmayacağının açıklanması güzel. Öğrenciler uzaktan eğitimin kendilerini yetiştirmek için iyi olacağını ama sorumlu olmayacaklarını ifade edildi. 

ÇARŞAMBA GÜNÜ AKŞAM SINAVLAR ERTELENMESİ GEREKRİ DEDİ, PERŞEMBE GÜNÜ İSE SINAVLAR ERTELENDİ.
Çarşamba akşamı canlı olarak yayınlana proğramda Ercan Demir’in sorusunu cevaplandıran Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, üniversite ve lise sınavların ertelenmesi gerektiğini çağrısında bulunmuştu. Perşembe günü ise ÖSYM açıklama yaparak sınavların ertelendiğini duyurdu.

Şahin Ören, “Üniversite ve lise sınavları için bu süre bir kayıptır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iyi değerlendirilmesi gerekir. Eğitim süresi uzatılmalı bu aradaki kayıpları kapatmamız gerekir. Sınavlar da ertelenmelidir” şeklinde konuşmuştu.

ÜCRETLİ VE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞİ KABUL ETMİYORUZ. 700 BİN TANE ATANMAYI BEKLEYEN ÖĞRETMENİMİZ VAR..
Ülkemizde 150 bin öğretmen açığı var. Ülkemizde 100 bin tane ücretli öğretmen var. 700 bin tane atanmayı bekleyen eğitim fakültesi arkadaşımız var.150 bin kişi öğretmen açığı olduğu yerde 20 bin atama yapmak derde deva değildir. Bu yıl içerisinde 40 bin atama bekliyoruz. Ücretli öğretmen geçiçi öğretmen oluyorlar. 1000 lira ile 2000 arasında ücret alıyorlar.1 ay çalıştığı halde günde 8 saat sigorta ödemiyor, 2 3 saatini sadece ödüyor. Devlet böyle hak yemez. Hak yiyenlerin cezasını verir.Öğretmen mesleği kanunu çıkarılmalıdır.Sözleşmeli öğretmenler kaldırılmalıdır. 10 yılını dolduran öğretmen uzaman öğretmen olup maaşı kademeli olarak artmalıdır. 20 yılını dolduran işe başöğretmen olmalıdır. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenliği kabul etmiyoruz.”

TEÇ-SES’İN GÜCÜ YOK Kİ. ÜYELERİ İSTİFA EDEREK BİZE GEÇSİNLER..
Şimdi Teç-Sen diye bir sendika var. Hükümet nezdinde dikkate bile alınmıyor. Toplu sözleşmelerde zaten yoklar. Kurulması bile bana göre gereksiz bir sendika. Az sayıdaki üyesi istifa edip bize üye olabilirler.

ATATÜRK MEZARDAN KALKSA BUNLARI SOPAYLA KOVALAR
Şimdi bakıyorsunuz, Diyarbakır’daki anneleri ziyaret eden üyelerini ihraç eden bir sendika var, Eğitim-İş. Açıklamalarında ise Diyarbakır’daki anneleri ziyaret ettikleri için değil kuralara uymadıkları için ihraç edildiler deniliyor. Ama gel görki bu kişiler ziyaret öncesinde Diyarbakır’daki anneli ziyaret etmek için izin istemiyorlar izin verilmemiş, hayır ziyaret edemezsiniz. Bir kere bu ziyarete izin verilmemesi bile başlı başına bir eleştiri konusudur.
Kendilerine sözde laiktir ve Atatürkçü derler ama inanın Atatürk mezardan kalksa bunları sopayla kovalar. Gerçek Atatürk’çtü ve laik aslında biziz.  

KAYYUM ATAMALARI KONUSUNDA İKTİDARIN SONUNA KADAR YANINDAYIM
Ayrıca şunu belirtmek isterim ki, şimdi teröre bulaşmış belediye başkanların görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasını sonuna kadar destekliyorum ve bir tek bu konuda iktidarın dibine kadar yanındayım, ve destekçisiyim. Tabi ki teröre yardım eden bu belediye başkanları görevden alınacak ve yerlerine kayyum atanacak. Kayyumların atanmasına karşı çıkmak hainliktir. Kim kayyum atamasına karşı çıkıyorsa kendisini sorgulaması gerekir.

(Haber- Atakan Alkan)

Editör: Haber Merkezi