Demokratik Sol Parti (DSP) Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, yayınladığı bir mesajla 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı andı.

Timur mesajında şu ifadelere yer verdi:

'Şanlı Kurtuluş Savaşımız ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde öyle bir olay vardır ki, adı “barış” sonucu ise Yeni bir Cumhuriyet yeni bir Devlet  kurtarılması olayıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu tarihlerinden biridir 20 Temmuz 1974. Dönemin Hükümeti tarafından yavru vatan Kıbrıs’taki soydaşlarımızın katledilmesine “dur” denilmiştir bu tarihte. Dönemin dış işleri bakanımız Turan GÜNEŞ'in Başbakan Bülent Ecevit’e “Ayşe Tatile çıksın” parolasıyla başlayan çıkarma harekatı  ile Kıbrıs’ta yaşanan vahşet durdurulmuş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulmuştur.


Biz, soydaşlarımızın akan kanını durdurduk, Yeni bir Cumhuriyet Yenir bir Devlet Kurduk Kıbrıs’ta.

ECEVİT ABD'ye Rest çeken lider bu zorlu dönemde emperyalizmin baskılarına kafa tutarak topraklarında haş haş ekimine müdahale etmek isteyenle re de  "Gölge etme başka ihsan istemem"  diyerek Türk onurunu ve gururunu korumaktan asla ödün vermemiştir.  Türk siyaset ve devlet adamlığının yüz akı olan Bülent ECEVİT'in değeri yıllar geçtikçe daha iyi anlaşılıyor  

Bu şanlı ve anlamlı barış harekatının 44. Yıldönümünde Başta Merhum Bülent Ecevit olmak üzere  dönemin hükümeti, Türk Silahlı Kuvvetlerin kahraman askerlerini saygı ve şükranla anıyorum.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.

Yaşasın Türk Askeri.

Yaşasın Türk Ulusu.

Ne Mutlu Türküm Diyene'

Editör: Haber Merkezi