Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, 2000 yılından sonra emekli olanlara intibak verilmesini isteyerek, “2000 sonrası intibak yasasının bir an önce çıkartılmasını istiyoruz, 2000'den öncesine verildi ancak tatmin edici değil yine de destekliyoruz. 2000 sonrasının günahı ne bunun kabul edemiyoruz” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, hükümetten beklentilerini açıkladı.

Sigortalı çalışma süresi uzadıkça emekli aylıklarını arttıran bir hesaplama öngörülmediği sürece sosyal güvenliğinin koruyucu günü giderek kaybolacağını belirten TÜED başkanı Hüseyin Memiş şunları söyledi: “Türkiye Emekliler Derneği'nin 2018 yılında hükümetimizden beklentileri şunlardır. 

2000 sonrası intibak yasasının bir an önce çıkartılması, 2000'den öncesine verildi ancak tatmin edici değil yine de destekliyoruz. 2000 sonrasının günahı ne bunun kabul edemiyoruz.

Sigortalı çalışma süresi uzadıkça emekli aylıklarını arttıran bir hesaplama öngörülmediği sürece sosyal güvenliğinin koruyucu günü giderek kaybolacaktır. Anayasamızda sosyal güvenliğin Adil yürütülmesi konusunda hükümetlere önemli sorumluluklar verilmiştir. Elbette bugün biriken sorunları sadece 5510 ile sınırlandırmak da doğru değildir. Geçmişten gelen yanlışlıklar, sıkça yapılan mevzuat değişiklikleri sosyal güvenliğin istikrarlı ve eşitliğini bozan bir uygulamaya dönüşmüştür. Yoksulluk kavramı sosyal güvenlik sistemi içerisinde olamaz. Emekli aylıkları giderek azaldığından emekli yoksullar çoğalacaktır. Sosyal devlet ve sosyal güvenliğin özüne aykırı olan bu uygulama yerine sosyal güvenliğin ilkeleri ve evrensel sözleşmeleri esas alarak 5510 sayılı kanun da gerekli olan değişikliklere gidilmelidir.

2018 yılında hükümetimiz den beklentilerimiz.

1- 2000 sonrası intibak bir an önce çıkarılmalıdır 

2- Aylık bağlama sistemi değiştirilmelidir 

3- Katkı payları kaldırılmalıdır 

4- Emekli taban maaşları asgari ücret seviyesini çıkarılmalıdır”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi