İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI NECDET KARAVELİ,  2018 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli 2018 yılında değerlendirdi.

2018 yılında Meclis olarak güzel çalışmalar imza attıklarını belirten Necdet Karaveli, “Gerçekten de 2018 yılını incelediğimizde meclis olarak güzel çalışmalara imza attığımıza inanıyoruz. 2018 yılı hizmet anlamında zirve yaptığımız yıllardan bir tanesiydi. Ayrıntılı aldığımızda Özel idare yatırım programından yaklaşık 20 milyon TL parayı yatırma dönüştürdük. Bununla beraber, 20 milyon TL ile yaklaşık 100 km’ye yakın birinci kat ve ikinci kat asfalt, devamında da yine yolların bakım, tamir ve onarımı ile ilgili hem rotmixs hemde bsk bakımları anlamında güzel çalışmalar gerçekleştirdik” dedi.

39.5 MİLYON LİRALIK KÖYDES ÖDENEĞİ NEDENİYLE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

KÖYDES ödenekleri hakkında bilgi veren karaveli, “Yine KÖYDES öde neyimiz hakikaten de bu noktada hükümetimize de teşekkür ediyoruz, yaklaşık 38.5 milyon lira bizi ziyadesiyle memnun etti.

Tabii ki 2019 yılı içerisindeki KÖYDES ödeneği ile yine inşallah bu yıl başladığımız grup yollarındaki sıcak asfalt çalışmalarımıza devam edeceğiz” Şeklinde konuştu.

İLLER BANKASI BORÇLANMASI İLE 105 KM SICAK ASFALT YAPILDI

İller bankası borçlanması ile birlikte 105 km asfalt yaptıklarını belirten İl Genel meclisi başkanı karaveli, “Bununla da yine köylerimize özellikle grup yıllarımızda iller Bankası borçlanmamız ile beraber yaklaşık 105 km yakın sıcak asfalt denemesi yaptık. Ana grup yollarımızda ve bütün bölgelerinde gerçekleşti. Sadece iller bankası ödemesi ile ilgili vadi bölgesinde ve Ereğli bölgesinde önümüzdeki seneye programları aktarmak zorunda kaldık” dedi.

KÖYLERİN SU SORUNUNU YÜZDE 95 ÇÖZDÜK.

Köylerdeki içme suyu sorunlarını çözümü noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli, “Yine su anlamında da hem depoların fayans kaplaması hem klorlama cihazlarının takılması ile köylerimizdeki halkımızın daha sağlıklı su içmesi de yaklaşık%95 oranında bu kalem de, bu alanda da başarılı olduk. Yine bölgemizde yaz aylarında iş mesleğinde sorun yaşadığımız köylerimizde hem yeni ihalelerle içmesuyu isteğimiz hem de devam eden içme suyu işlerimiz hem de sondaj çalışmalarımız da yine hizmet etmeye devam ettik

Devamında tabii ki her zaman yaptığımız hem içme suyu boru yardımları mı Kanalizasyon boru yardımlarımızla köylerimizdeki kanalizasyon çalışmalarına devam ettik.” Şeklinde konuştu. 

TARIMDA, TURİZMDE ÇALIŞMALAR YAPTIK, KÖYLERE 220 BİN METREKARE PARKE DÖŞEDİK

2018 yılında köy meydanlarına ve mahallelerine parke döşediklerini belirten Karaveli, ayrıca tarım ve turizm çalışmaları hakkında da bilgiler vererek şunları söyledi.

“Önemli bir hizmetimiz yine yaklaşık 221 bin metre kare parke ile hem Köy meydanlarında ve mahallelerini güzelleştirmeye devam ettik. Bakıldığında gerçekten de 2018 yılı Zonguldak köyleri için hizmet noktasında başarılı bir yıl oldu. Yine meclisimiz hem turizm noktasında hem de tarım noktasında yine önemli kararlara imza attı. İnşallah başladığımız bu işler bu hizmetler önümüzdeki dönemde devam eder diye düşünüyorum”

2019 BÜTÇESİ 120 MİLYON LİRA

2019 bütçesini 120 milyon lira olarak kararlaştırdıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, “Tabi yine aralık kasım ayı aralık ayı içerisinde bizim büyük çayımızdır. 2019 yılı bütçemizi 120 milyon olarak bağladık. Yine devamında da ağırlık içersinde ilçelerde yapacağımız yatırım programlarını da tamamlamış olacağız.

KARLA MÜCADELE BİR AKSAMA YOK

Son olarak karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Necdet Karaveli, “Tabii ki malumunuz kış ayı karla mücadele ile ilgili hazırlıklarınızı tamamladık. Bu noktada da bir aksama bir problem yaşamadan kış aylarında da insanlarımızın köylerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi