ÇINARTEPE MAHALLESİNE TOPLU İŞYERLERİ VE MOBİLYA DEKORASYON SATIŞ MAĞAZALARI KURULACAK

Zonguldak Belediye Meclisi'nin Aralık ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan başkanlığında gerçekleştirilen birleşimde önemli kararlar alındı.

Çınartepe Mahallesine toplu işyerler ve mobilya dekorasyon satış mağazalarının kurulması, belediyenin 10 milyon lira kredi çekimi konusunda Belediye Başkanı Selim Alan'a yetki verilmesi, mezbahanın kapatılması gibi çok sayıda önemli kararlar alındı. Mecliste ilk olarak Zabıta Müdürlüğü'nün plaka ve ruhsat taleplerle ilgili 3 madde ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.

KENT KONSEYİ'NİN ÖNERİSİ REDDEDİLDİ..
Zonguldak Kent Konseyi Başkanlığı tarafından, Gazipaşa Caddesi'nde hem yaya güvenliği, araç trafiği akışı, hem de caddeye görsel anlamda katkı sağlayabilecek korkuluklarla kapatılması ile ilgili önerisi komisyon tarafından reddedildi.
TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN ALTINDAKİ ARAZİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE TAHSİS EDİLDİ
Mecliste mülkiyeti Belediyeye ait Ontemmuz Mahallesi 1793,52 m2 yüzölçümlü 396 ada, 24 parsel sayılı taşınmazın 500 m2’lik kısmı için Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne Sağlık Tesisi olarak kullandırılmak üzere, 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsisinin yapılması ve Belediye Başkanına bu konu ile ilgili olarak protokol imzalama yetkisinin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
MEZBAHANELERİN KAPATILMASINA CHP İTİRAZ ETTİ
Belediye bünyesinde faaliyet gösteren mezbahanın kapatılması hakkındaki yazı mecliste görüşüldü. Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Özberk Papila, mezbahanenin kapatılmasının yanlış olduğunu, ürün sıkıntıya düşmesi durumunda kesim ihtiyacını nasıl karşılayacağının merak konusu olduğunu ifade etti.  

Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Selçuk'ta mezbahanenin kapatılmasının gerekli olduğunu, bu kesimhane konusunda sıkıntı ya düşülmesi durumunda Zonguldak Bölgesi'nin mezbahaneye tekrar açacak güç ve kudretde olduğunu belirtti ve yapılan oylamada mezbahaların kapatılması oy birliği ile kabul edildi.

ÇEVRE BAKANLIĞI TARAFINDAN ZONGULDAK ÇOK SAYIDA ARAÇ HİBE EDİLDİ
Mecliste kamu hizmetlerinde kullanılmak üzere Türkiye Belediyeler Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından araçlar hibe edildi. 

SELİM ALAN'A  10 MİLYON LİRA KREDİ ÇEKİLMESİ İÇİN YETKİ VERİLDİ

Belediyenin geçmiş dönem piyasa ödemeleri için kullanılmak üzere, İller Bankasından teminat mektubu almak sureti ile Resmi ve Özel Bankalardan en uygun faiz oranıyla, 48 ay vade dahil ana parası 10.000.000.-TL. ye kadar kredi alınması, alınacak bu kredi ile ilgili olarak her türlü sözleşmeleri yapmak ve imzalamak hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü.
CHP Grup adına söz alan Özberk Papila, krediyi desteklediklerini ancak kredinin büyük bir bölümünün baraj için harcanacağını belirterek Belediyelerinde Mali açıdan üzerlerine düşen görevi yerine getirilmesine dikkat çekti. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da bu konu ile ilgili önümüzdeki hafta toplantı yapacaklarını ifade etti ve yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

MECLİSE BİLGİ VERİLDİ
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 25.11.2019 tarih ve E.6159 sayılı, Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uygulanacak Usul ve Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği konusunda meclis üyelerine bilgi notu okutuldu.

İNCİVEZ 'DEKİ DAHA ÖNCE 12 KATLI OLARAK İZİN VERİLEN YURT İNŞAATI KAT SAYISI 8'E DÜŞÜRÜLDÜ
İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.11.2019 tarih ve E.6290 sayılı, Zonguldak İli, Merkez İlçesi, İncivez Mahallesi 812 ada, 50 nolu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği teklifi hakkındaki yazısı mecliste görüşüldü slaytta yapılacak olan yurt inşaatının resmi ve anlamı gösterilerek Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Selçuk daha önce mecliste 12 katlı olarak yurda izin verildiğini Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ancak yurt katının görsel kirliliğe sebep olmaması açısından 8 kat düşünüldüğünü ifade etti ve yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.

ÇINARTEPE MAHALLESİNE TOPLU İŞYERİ VE MOBİLYA DEKORASYON SATIŞ MAĞAZALARI KURULACAK

Mecliste son olarak Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Çınartepe Mahallesi'nde 112 acil çağrı merkezinin hemen yanında bulunan alanda toplu işçiliği ve mobilya dekorasyon satış mağazaları kurulması maddesi mecliste görüşüldü. AK Parti grubu adına Grup Başkan Vekili Bekir Selçuk, burada ulusal mobilya markalarının Zonguldak bayileri tarafından çok sayıda satış mağazası açılacağını ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bu projenin gerçekleştirileceğini belirti.Ve yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.
SELİM ALAN'DAN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan 2019 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdiğini belirterek Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti.Meclis bir sonraki birleşimin gün ve saatinin belirlenmesi ile birlikte sona erdi.

(HABER ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi