Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu , "2020 tüketiciler için çok zor bir yıldı ve 2021 yılı da tüketiciler için kötü geçeceğinin sinyallerini alıyoruz" ifadesini kullandı.
bir yanda pandemi ve bir yanda esnafların keyfii zamlarından dolayı tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir ürünlere ulaşmak da zorlandığını ifade eden Tüketici Hakları Derneği başkanı Ali Topaloğlu şunları söyledi:

"2020 yılı tüketiciler açısından çok zor bir yıldı. Biliyorsunuz hem hastalık süreci hem de bazı esnaflarımızın keyfi zamlarından dolayı tüketicimiz temel gıdaya sağlıklı ürünlere ulaşmak da gerçekten çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Biz bu konuyu gündeme getirmemize rağmen özellikle son dönemde sebze ve meyve fiyatları gerçekten çok yüksek yüksek oranda yüksek fiyatlarda şehrimizde satılmaktafur.  1 lira olan ürünü tezgahta 9-10 liraya satıyorlar. bunu kabul etmek gerçekten mümkün değil  Bu konuda Biz yetkileri görevi çağırdık fiyatları kontrol ve denetimi noktasında taleplerimiz de oldu.
Yeni asgari ücret dar gelirli tüketicilerin yaşam kalitesini arttırmaktan gerçekten çok uzak bir rakamdır. Kaldı ki bu zam ile birlikte Ocak 2021 den itibaren yeniden değerlendirme ile birlikte birçok ürüne yeni zamlar gelecek kamunun da birçok hizmetine yeni zamlar gelecek  Bu da demektir ki zaten asgari ücrete verilen zam yüzde 10'u Ocak 1'de elinden alınmış olacaktır. Bu anlamda 2020 gerçekten tüketiciler açısından zor bir yıl oldu ve 2021'inde kötü geçeceğinin sinyallerini alıyoruz.
Esnaf arkadaşlarımız da umarım akıllarına başlarını alır, tüketicilerimizin sağlıklı ürünleri ulaşması için gerekli fedakarlığı yaparak tüketicilerimizin hem sağlıklı hem de kaliteli ürünlere ulaşması sağlanır diye düşünüyoruz.
Yçtüketicilere yeni yıl alışverişini son güne bırakmayın çağrısında bulunan Ali Topaloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biliyorsunuz yeni yıl geliyor ve yeni yılda tüketicilerimiz son güne alışverişini bırakmasınlar. Biliyorsunuz pandemi var ve şehrimiz gerçekten çok yoğun. alışveriş yaparken çok kısa vadede ve sevdiklerini alışveriş yaparken mutlaka değişim fişi alarak alışverişlerini yapsınlar. Merdiven altı ürünlerden uzak dursunlar. Çünkü aldığımız ürün yarın herhangi bir sıkıntı yaşandığında değişim rahatlıkla sağlansın. Bu vesileyle tüm tüketicilerimizin 2021 yılının güzel geçmesini temenni ediyorum."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi