Zonguldak İl Genel Meclisi'nde 145 Milyon liralık bütçe oy birliği ile kabul edildi. Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 20. Birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Açılış ve Yoklama ile başlayan birleşim bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile devam etti. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 

BÜTÇE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Mecliste, 5302 sayılı İl Özel İdare Kanununun 45. ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresinin 145.000.000,00 (Yüzkırkbeşmilyon) TL’ye bağlanmış olan, 2020 yılı bütçe tasarısı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 27 sayılı raporu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Ardından 2020 bütçesi Merkez ve ilçe İl Özel İdareleri ile ve Birim Müdürlüklerinin ödenekleri tek tek okunarak işaretle yapılan oylama sonucu kabul edildi. Bütçe’nin kabul edilmesinden sonra konuşan İl Genel Meclis Başkanı Karaveli ‘’ Bu yıl bütçeyi oluştururken yapılanmaya önem verdik. Makina parkımızı yenilemeyi planlıyoruz. Bu bütçeyle beraber çok güzel hizmetlere imza atacağız. 2020 Yılı Bütçemizin İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. ‘’ dedi. 

CHP İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz’da Bütçe Komisyonunun ilçe Özel İdarelerindeki memur ödeneklerinden kesinti yapması eleştirisine, Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Dilaver ‘’ Memur ödemelerinde bir sıkıntı olmayacak, biz sadece ilçelerden gelen teklifler yüksek olduğu için, yüksek olan tutarları düşürdük.‘’ dedi. 

Ak Parti İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili İsmail Terzi, 2020 Bütçesinin hayırlı olmasını dilerken, 2019 Yılı yatırımlarının gerçekleşme oranının yüzde yüze yakın olması sebebi ile tüm idare müdürlerine teşekkür etti. 

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ 

Mecliste ayrıca İl Genel Meclisi'nin kadın üyeleri Filiz Ünal Sarsık ve Serpil Özmen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili konuşma yaparak  kadına yönelik şiddetin son bulunması çağrısında bulundular.Birleşimde bir sonraki toplantının 2 Aralık 2019 Pazartesi günü yapılmasına karar verildi, ardından toplantı sona erdi. 
(HABER ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi