Zonguldak Belediye Meclisi'nin Kasım ayı ikinci birleşimi, cenaze için verilen aranın ardından tekrar gerçekleştirildi.Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın kayınpederinin cenazesi dolayısıyla Meclis Başkan Vekili Murat Uzun başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Yeni mağazacılık anonim şirketi adına tahakkuk eden 2010 ve 2018 yıllarına ait katı atık toplama taşıma ve bertaraf bedelini yeniden belirlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonuna ait iki karar oy birliği ile kabul edildi.

BELEDİYENİN YENİ KADRO CETVELİ KABUL EDİLDİ
Belediye kadrolarında yapılacak boş ve dolu kadro derece ve ünvan değişikliğine ait 2 ve 3 sayılı cetveller hakkındaki Plan Bütçe Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

2020 YILI PERFORMANS PROGRAMI KABUL EDİLDİ
Belediyenin 2020 yılı performans programını görüşü hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna CHP Red oyu verdi.
Meclis Başkan Vekili Murat Uzun performansın okunmuş olarak kabul edilmesini oylamaya sundu. Oy birliği ile kabul edildi.İkinci oylamada ise performansa AK Partili ve MHP grubu evet oyu verirken CHP grubu ise red oyu verdi.CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova red ettiklerini ifade etti.

MEZBAHANE SATIN ALINACAK
Çaydamar Mahallesi'nde hazine adına kayıtlı bulunan taşınmazın (Mezbahane) satın alınması, satın almayla ve tapu dairesinde yapılacak tüm işlemler ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu oy birliği ile kabul edildi.

BAKANLIKTAN ÇÖP KONTEYNERI 360 BİN LİRA GÖNDERİLDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca karşılanacak kullanım amaçlı çöp konteynerının 360 bin liralık nakdi yardım görüşmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon oybirliği ile kabul edildi.

ACILIK KATLI OTOPARKINI BELEDİYE İŞLETECEK
10 Temmuz Mahallesi acılık Belediye bulvarı adresinde bulunan katlı otoparkın tahsis şeklini değiştirerek belediye işletilmesi hakkındaki Plan bütçe Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

KATLI OTOPARK ÜCRET TARİFESİ YENİDEN BELİRLENDİ
Belediye 2019 gelir tarifesinde yer alan katlı ve kapalı otopark ücretleri yeniden değerlendirmesi hakkındaki Plan Bütçe Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

KOZLU, 10 TEMMUZ VE KARAFATMA DOLMUŞ DURAKLARI ALAN TAHSİSİ
Kozlu 10 Temmuz ve KaraFatma dolmuş durakları bulunduğu alanın tahsis süresinin sona ermesi nedeniyle bahse konu alanın yeniden tahsisi, tahsis bedelinin belirlenmesi ve hat sahipleri ile yer tahsis protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Plan Bütçe Komisyonu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

2020 YILI MALİ BÜTÇE KABUL EDİLDİ
Belediyenin 2020 mali yılı bütçesi ve  iki yıl 2021-2022 yıllara tahmini bütçe tasarıları ve 2020 yılı gelir tarifesinin görüşmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, yapılan tartışmaların ardından oy birliğiyle kabul edildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi