Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, 2021 yılının ilk altı aylık döneminde yapılan tüm ormancılık çalışmaları, 2021 yılı program ve yılsonu hedeflerinin ele alındığı “Genel Değerlendirme Toplantısı” Bölge Müdür Faruk Bayraktaroğlu Başkanlığında; Bölge Müdür Yardımcıları Orhan Şahin, Mehmet Pınar ve İsmail Çetin, Şube Müdürleri, İşletme Müdürleri, Fidanlık Müdürü ve  Hukuk Müşaviri’nin katılımıyla 12 Temmuz 2021 tarihinde, Karabük Öğretmen Evi Toplantı Salonunda düzenlendi.
 
Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu; toplantının açılış konuşmasında; “Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak, 2021 yılı damga programını, % 100 gerçekleştirdik. 2021yılı Haziran sonu itibarıyla,  üretim ve satış programlarımız termin planlara göre uygun bir şekilde gerçekleşti. Termin planlarına uygun bir şekilde tüm programlarımızı, %100 gerçekleştireceğimize inancım tamdır.

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın

2021 yılı yılsonu hedeflerine ulaşmamızda, başta İşletme Müdür ve Şeflerimize çok iş düşüyor. Çok çalışacağız. Şube Müdürlerimizin de programların gerçekleşmelerini yakından takip etmesi gerekiyor. Sıkıntı hepimizin sıkıntısı, başarı hepimizin başarısıdır. Bugün burada toplantıda aldığımız kararlar ve verilen talimatları, İşletme Müdürlerimizde Şeflerine toplantı yaparak aktarmalıdır. Şefleriniz Orman-halk ilişkilerini bozmadan, davranışlarına dikkat ederek hep birlikte vatandaşa güzel hizmetler vermeliyiz. 

Güven, Denetime Mani Değildir.

Orman Genel Müdürlüğümüzün “Ormanların Kanun Dışı Müdahalelerden Korunması” ile ilgili emirleri doğrultusunda, tüm İşletme Müdürlüklerimiz Koruma Ekiplerimizin kontrolleri yoğun bir şekilde devam edecektir. 6919 denetimlerimizi aynı şekilde devam edecek. Bu denetimleri yakından takip edeceğiz. 

Devletin Dili Kanun ve Mevzuattır.

Alt kademeden üst kademeye kadar tüm çalışanlarımızla, hepimiz ormancıyız. Üst yöneticilerin alt birimlerde görev yapan personeli eğitmek, denetlemek ve kontrol etmek gibi asli görevleri vardır. Teknik ve idari açıdan,  her türlü konuda görülen bir eksiklik varsa, gerekli eğitimleri vermeye hazırız. Toplantıda aldığımız kararlar, genel talimatlarımızın takip edilerek zamanında yerinde getirilmeli, usulün esastan önce geldiği asla unutulmamalıdır. Vahidi fiyat konusunda, işlerimizi mevzuata uygun olarak yapmalıyız. Orman köylümüz çalışsın, kooperatif üyelerimiz vahidi fiyatın ruhuna uygun olarak çalışacak. Fakat Ormancılık faaliyetlerimizde, 4734 sayılı kamu ihale kanunu kapsamında, özellikle ağaçlandırma ve silvikültür işlerimizin yaptırılması büyük önem arz ediyor. 

Genel Müdürlüğümüz 2021 yılını yeni orman yolları yapım yılı olarak hedefledi. Makina ve İkmal Şubesince, İşletme Müdürlüklerimize gerekli ödenekleri aktarılarak, 2021 yılında yapılacak olan yeni yolların tamamlanmasını takip edecektir. Araçlarımızı yeniledik. Bu araçlarımızı şoförlerimiz sahip çıkmalı, temiz ve bakımlı tutmalıdır. 

Kadastro Mülkiyet ve İşletme Şeflerimiz, Tapulu kesimleri arazide kontrol etmeye devam edecektir. 
 
Silvikültür çalışmaları  tekniğine uygun olarak zamanında yapılacaktır.  Ormanlarımıza yapılan teknik müdahalelerde hiçbir hatanın olmaması gerekiyor. Büyük emekler harcayarak yapmış olduğumuz, doğal gençleştirme bölmelerinde, yapılan ışık ve boşaltma kesimlerinde gençliğe zarar verilmesine asla müsaade etmeyiz.

ODÜH Şube Müdürlüğümüz, piknik ve mesire izinlerinde, vaziyet planları, gelişim planlarını kira bedellerini ve boşta kalan mesire yerlerini yakından takip edecektir. Yeni talepler önce İşletme Müdürlüğünde eğer uygun olarak değerlendirilirse, ondan sonra Bölgeye gönderilecektir. Plan değişiklikleri de aynı şekilde önce İşletmenin süzgecinden geçecektir. Plan değişiklilerine Bölge Müdürlüğü olarak olumlu bakmamakla birlikte, bir zaruret varsa bize gönderilecektir. Aynı şekilde, İzin irtifak Şubemiz özellikle 16.madde izin sahalarında, mevzuata göre yapılması gereken ölçüm ve denetimleri zamanında yapacak, böylelikle izin sahalarında aşım olup olmadığını tespit edecektir. İzin bedelleri, Kadastro Mülkiyet Şeflerince takip edilecektir. Maden ocak izinlerinde verilen iznin sınır noktalarına jalon dikilmeden yer teslimi yapılmayacaktır.

Orköy Şube Müdürlüğümüz,2021 yılında da ekonomik ve sosyal nitelikli kredilerini, Temmuz ayında ödemelerini bitirecektir.

 2021 yılı sonunda da programlarınızın gerçekleşmesinde üstün gayretler göstereceğimizin inancıyla toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantı; İşletme Müdürlerinin 2021 yılı program gerçekleşmeleri ve 2021 yılı program hedefleri ile ilgili sunumları ile devam etti. Yapılan değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi