Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, Türk Milletini bağımsızlığa götürecek yolun ilk adımını oluşturan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan tarihinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada örneği olmayan anlamlı bir gün olarak geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan edildiğini söyledi.
Meclisimizin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihinin, bizim için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Kaymakam Nevzat Taşdan. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını belirterek şunları söyledi:
"Türk Milletinin büyük bir inanç ve kesin bir azimle kurduğu yeni Türk Devletinin dayandığı iki temel ilkeden biri 'Tam Bağımsızlık' diğeri “Kayıtsız Şartsız 'Egemenliktir'  Milletimizin çelikleşmiş iradesinin, mücadele azminin, özgürlük tutkusunun ifadesi olan Meclisimizin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, bizim için çok önemli bir dönüm noktasıdır.  Türk Milletini bağımsızlığa götürecek yolun ilk adımını oluşturan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünyada örneği olmayan anlamlı bir gün olarak geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. Mutlu ve güçlü Türkiye ülküsünü kuşaktan kuşağa, canlı bir meşale olarak devreden çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun"

(HABER-ERCAN DEMİR)
 

Editör: Haber Merkezi