Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, "23 Nisan 1920 tarihinin, Türk tarihi açısından büyük öneme sahiptir"dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk tarihi açısından büyük öneme sahip olduğunu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak ilan edildiğini ifade etti. 
Belediye Başkanı yapmış olduğu açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: 

‘Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. Yıl dönümünü, Türkiye ve dünyadaki tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyorum.
İstiklal Harbi esnasında Aziz Milletimiz büyük bir seferberlik gerçekleştirmiş, birlik ve beraberlik içinde mücadele vererek zafere ulaşmış Cumhuriyet’imizi ilan etmiştir.
İstiklal mücadelemizde eşsiz bir kahramanlık destanı yazan Aziz Milletimizin, iradesini hayata geçirme yolunda sergilediği azim, başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de ilham kaynağı olmuştur. Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu yana geçen 101 yılda, vatandaşlarımızın huzur, refah ve barış içinde yaşaması, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir.
Gönül isterdi ki bu 23 Nisan'ı çocuklarımızın okullarında cıvıl cıvıl koşturduğu alanlarda coşkuyla hep birlikte kutlayabilelim ancak ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu bu olağanüstü günlerde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı her şeyin üzerindedir.
Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canları pahasına mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.’

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi