ENGELLİLERİN 208 ' 2 EKPSS VE KURA ATAMA SONUÇLARI 24 ARALIK’TA AÇIKLANIYOR...

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, engellilerin 208 ' 2 EKPSS ve kur’a atama sonuçlarının 24 Aralık’ta açıklanacağını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk' un Engellilerin EKPSS ve kur’a ile Atamalarının 24 Aralık 2018 günü açıklanacağını söylediğini belirten Hüseyin Şirin, 24 Aralık tarihinde de 2.500 engellinin daha atama kur’asının yapacağını ifade etti.

Şirin, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Engelli bireylerin eğitimden istihdama hayatın her alanında fırsat eşitliğine kavuşması için önemli adımlar atıldı. Engelli vatandaşlarımız için erişilebilirliği en temel insani hak olarak görülüyor, sosyal hayata katılımlarını sağlamak üzere fiziki şartların iyileştirmesine devam ediliyor.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının erişilebilirlik destek projeleri kapsamında birçok kamu binası erişilebilir hâle getirildi. Kamu kurumlarında personellerin eğitimleri sağlandı. Hükümet (Her birey çalışma hayatında yer alabilir) anlayışıyla engelli vatandaşlarımızın mesleki anlamda gelişimine ve istihdamına özel önem veriyor.. 2002’de kamu kurumlarında 5.777 engelli memur istihdam edilirken bugün bu rakamı yaklaşık 10 kat artırarak 54 bine ulaşmış olması bizi mutlu ediyor. 24 Aralık tarihinde de inşallah 2.500 engelli kardeşimizin daha atama kurası yapılacak. Engellilerin istihdam edilecek olmasından dolayı mutluk duyuyoruz” 

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi