BAKIR; 27 MART DÜNYA TİYATROLAR  GÜNÜNÜ KUTLADI 

              Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal  İşler Müdürü Abdullah Bakır 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir dizi Amatör Tiyatro etkinlikleri yapacaklarını belirterek  bugünü ve haftayı büyük bir coşkuyla kutlayacağız dedi. 
             Tiyatro Halkın Sesidir, Tiyatro Evrenseldir ve Tiyatro İyidir diyerek bir açıklama yapan Abdullah Bakır  şöyle dedi. “   20 yıldır kutladığımız 27 Mart Dünya tiyatro gününü bu yılda çoşkuyla kutlayacağız,Her yıl 27 Mart’ta kutladığımız Amatör Tiyatro şenliğini 31 Mart ta da yapılacak Yerel seçimler nedeniyle 25 Mart’ta başlayıp, 29 Mart’ta bitireceğiz, beş  gün boyunca beş  değişik oyunla sahnede olacağı emeği geçenlere ve tiyatro ekiplerimize çok teşekkür ediyorum.Tiyatro gerçekten emek ve özveri  işidir. 4-5 Ay çalışıp halkın karşısına çıkan oyuncunun en mutlu anı selamlama da alınan alkışlardır.Televizyonun ,Dizilerin,İnternetin, Sinemanın çok rağbet gördüğü günümüzde  üreten,emek veren tiyatro ve tiyatro oyuncuları Halkın gözünde değerini artırmış seyirciler tiyatro ‘ya, canlı performansa sahip çıkmıştır ve çıkmaktadır.                              

Günün stresinden,yorgunluğundan bir nebze kurtulmak isteyen Halkımızı oyunlarımıza bekliyoruz ,  Oyunlarımız ücretsiz olup her akşam saat:19.00’da BKM Sahnesinde Sahnelenecektir.
          BKM Müdürü BAKIR; Zonguldak halkı tiyatroyu seviyor. Çok emekler verdik BEÜ Tiyatro Bölümü açılsın ,Devlet Tiyatroları gelsin diye eski  Rektörümüz Prof.Dr. Bektaş AÇIKGÖZ, Rahmetli Aydın İLİK Hocamız, çok değerli  arkadaşım dostum eski Devlet Tiyatroları Müdürü ve Genel Sanat yönetmeni Lemi BİLGİN,Eski Kültür Bakanımız Ertuğrul GÜNAY Bu oluşumlarda Bizlere çok katkıları olmuş hepsine çok teşekkür ederim. Şimdi birçok öğrencilerimiz yetişmiş ve yetişmektedir hepsiyle gurur duyuyoruz. Artık sıra Belediye ŞEHİR TİYATRO ‘na gelmiştir Belediye sinemamız Tiyatro salonu olarak çalışmalar başlamış olup altyapı olarak sıkıntı olmayacaktır. Yani malzeme var sadece helva yapmak kalmıştır. Bizlere her zaman destek çıkan,yanımızda olan tüm halkımıza çok ama çok teşekkür ederim “ dedi. 
         Öte yandan 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle her akşam saat 19.00 da Belediye Kültür Merkezi (BKM) salonunda sahnelenecek olan tiyatro oyunları programı şöyle açıklandı:
25 Mart Pazartesi BKM Kampüs Tiyatro Topluluğu ; “EZİLMİŞ PETUNYALAR OLAYI”..
26 Mart Salı; Zonguldak SANAT Tiyatrosu “SÜREYYA “
27 Mart Çarşamba; Tiyatro HANEDAN “ KAMURANIN MELEKLERİ”
 28 Mart Perşembe; ÇİZGİ Tiyatro Topluluğu ; “İÇERDEKİLER”
29 Mart Cuma; Z SAHNE “BEDENSİZ KADIN”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi