Zonguldak İl Müftüsü Aşır Durgun, “Zonguldak’a 77 cami görevlisi ve bir müezzin olmak üzere 78 cami görevlisi sözleşmeli personel ataması yapıldı” dedi.
Zonguldak genelinde 280 camide din görevlinin olmadığını belirten Müftü Aşır Durgun şunları söyledi:

“Zonguldak merkez ve köylerimizin genelinde 280 civarında boş yani görevlisi olmayan camimiz var. Diyanet İşleri Başkanlığımız geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde 5000 kadroya atama yaptı bu 5000 kadrodan 3500 tanesi cami görevlileri kadrosu yani sözleşmeli imamhatip kadrosuydu, Zonguldak’a 77 cami görevlisi ve bir müezzin olmak üzere 78 cami görevlisi sözleşmeli personel ataması yapıldı. Evraklarını hazırlayıp Diyanet İşleri Başkanlığımızdan olurlarını aldık ve Sayın valimize onay için gönderdik. Valimiz onayladıktan sonra bu arkadaşlarımızla birlikte İl ve İlçe müftülüklerimizle birlikte sözleşmelerimizi yaparak Ramazandan önce görevlerinin başında olacaklar. 
200 civarında camimiz de din görevlisi açığımız var. Vatandaşlarımız bir nebze sıkıntı çekecekler, camilerimizin birbirine çok uzak olmaması bir nebze içimizi rahatlatıyor. Vatandaşlarımız yakın camilerde ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. 
Camilerdeki boşluklara ve yakın camilerde imamın olup olmamasına göre, 78 tane din görevlilerimizin 14 tanesi merkez ilçede, 16 tanesi Devrek İlçemize, 12 tane Çaycuma İlçesine, 11 tane Ereğli İlçesine, 6 tane Alaplı İlçesine, 6 tane Gökçebey İlçesine, 7 tane Kilimli İlçesine, 5 tane Kozlu İlçesine olmak üzere planlaması yapıldı. 13 tanede kuran kursu hocası görevlendirildi. En kısa zamanda arkadaşlarımız sözleşmelerini imzalayarak görev yerlerinde başlayacaklar. 
Zonguldak’ta toplamda 1520 cami var. 1800 civarında da toplam görevlimiz var. Vatandaşın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda kendi imkanlarıyla yapılıyor. Vatandaşlarımızın destek ve gayretiyle camilerimiz yapılıp yönetimi bize devredilerek bizim tarafımızdan devletimizin imkanları dahilinde görevli atamalarını yapıyoruz.”

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi