İl Genel Meclisi toplandı. Mecliste Merkez Gazi Ortaokulu  ile Ereğli Anadolu Lisesi Yapımı için, 3 milyon 618 bin TL ödenek aktarılması oy birliği ile kabul edildi.

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı birinci birleşimi gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşin açılış ve yoklama ile başladı.  Ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Mecliste Çaycuma İlçesi Hacılar Köyü'nde köy tüzel kişiliğine ait bir alanda,  gençlerin ve halkın, spor ve diğer sosyal etkinliklerini yapabilecekleri bir alan oluşturulması ile ilgili, Gençlik ve Spor, Eğitim Kültür ve Sosyal İşler, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının, ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerel oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre Hacılar köyüne spor alanı yapılmasına karar verildi.

Mecliste valilikten gelen teklif direkt olarak gündeme alındı.
İl geneli İlköğretim ve Ortaöğretim yapım programlarında bulunan, Merkez Gazi Ortaokulu Yapımı işi ile Ereğli Anadolu Lisesi Yapımı işinin ödeneği bitmiştir. Söz konusu okulların tamamlanıp 2019 – 2020 eğitim- öğretim yılına yetiştirilmesi amacıyla 3.668.342,66 TL ödeneğe ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu 3.618.342,66 TL ödeneğin: 2019 Mali Yılı Gider Bütçesinin, Programlanmamış Asfalt Yapımı, İş Makinesi, Araç Alımı ve Kiralanması bütçe tertibinden tenzil edilerek, 2020 yılında İl Özel İdaresi bütçesine konulacak Milli Eğitim ödeneklerinden mahsup edilmek üzere ilgili harcama kalemlerine aktarılması oy birliği ile kabul edildi.
Gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Parti İl Genel meclis üyesi Nebahattin Yılmaz, kapuz Uzunkum plajında halkın  giyinip soyunmasında zorluk çektiğini belirterek soyunma kabinleri yapılması gerektiğini ifade etti. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de Uzunkum Plajı'nın belediye alanı içerisinde olduğunu belirterek konuyu belediye ile görüşeceklerini ifade etti.Bir sonraki oturumun günü ve saati belirlenmesi ile birlikte birleşim sona erdi .
(Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi