CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.
30 ağustos'un Türk'ün büyük bir destan olduğunu ifade ederim Ebru şunları ifade etti:

"30 Ağustos 1922’de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın Büyük Zafer’de Türk ordularına verdiği emir, “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir! İleri!” sözüdür.
30 Ağustos 1922:Yunan ordusunun yenildiği, kaçan düşmanın kovalanmaya başlandığı tarih, bu tarihtir. Türk askerinin kanı ile yazılan, Türk’ün büyük destanı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın sonudur 30 Ağustos. Yurdumuzun düşmandan temizlendiği, düşmanların geldikleri gibi gittikleri gündür. 30 Ağustos, Türk yurdunun bağımsızlığına kavuşmasını dosta düşmana gösteren kutlu gündür! Başkomutan Mustafa Kemal'in bizzat yönettiği Büyük Taarruz meydan muharebesi 26 Ağustos'ta başlamış ve 30 Ağustos günü zaferle taçlanmıştır.
Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bağımsızlık türküleri söyleyerek dalga dalga düşmanın üzerine yürüyen kurtuluş ordusu, işbirlikçilerinden de güç alan işgalci düşmanı vatan topraklarından atmış, bağımsızlığımıza da, birliğimize de göz diktirmeyiz, el uzattırmayız demiştir. Son yıllarda, 23 Nisanlar, 19 Mayıslar, 30 Ağustoslar, 29 Ekimler yani Türk ulusunun gurur ve  övünç kaynağı olan tüm tüm milli bayramlar kutlanmayarak geçiştirilmeye unutturulmaya , ulusal bilincimizi köreltilmeye çalışılmaktadır. Bugün özgür bir Türk vatandaşı olarak yaşadığımız bu toprakları,başta Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarına ve Anadolu halkına borçluyuz. Emperyalist ülkelere günümüzde sanayi kuruluşlarının,bankaların,madenlerin, şirketlerin ve bunun gibi birçok değerimizin satıldığı ve satışların arttığı son yıllarda, vatanımızın ne zorluklarla kazanıldığını,atalarımızın canları pahasına düşman işgalinden kurtardığını,özgürlüğümüz,egemenliğimiz ve bağımsızlığımızın nasıl kazanıldığını asla unutmamalı ve gelecek nesillere de mutlaka öğretmeliyiz.  Vatanımızın kurtuluşunu hatırlamamız iyi anlamamız ve vatanımıza, bağımsızlığımıza ve onurumuza sahip çıkmak için bizler buradayız. Başta Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. 
Son söz olarak  şu asla unutulmamalıdır ki   yok sayılmaya  çalışılan milli bayramlarımızı coşku ve gururla kutlamaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihindeki tüm şehitlerin anısına saygı duymak konusunda samimi olan  her Türk vatandaşı  milli bayramlarımızı  “bizim tarihimizde bu mücadeleler var ,biz böyle cesur ve yürekli bir milletiz''  diyerek gurur ve onurla kutlaması gerekmektedir.   Ne mutlu Türküm diyene".  (Haber Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi