Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin, "Her şey Ateş pahası olmuş pahalılık almış başını gidiyor bizi 50 lira 100 lira zam kurtarmaz, en az 300 lira 500 lira zam bekliyoruz"dedi.

Covid-19 sebebiyle yaklaşık 3 aydır kapalı olan Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi, normalleşme süreci ile birlikte yeniden açıldı
Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada, üç aydır kapalı olduklarını ve normalleşme süreci ile bir de yeniden derneklerin açacak hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada, "3 aydır kapalıydık ve hizmet veremiyorduk, fakat 3 ay sonra hizmet vermeye başladık, kömür yazmaya başladık. emeklilerimiz kömür almaya geliyorlar en az günde 50-60 kişi geliyor." Defi.

GENÇLER KURALLARA UYMUYOR

65 yaş ve üzeri olarak üç aydır evlerde kapalı olduklarını ancak gençlerin halen maske takmadığını ve sosyal mesafe uyumadıklarını belirten Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Memiş, "Norrmalleşme devam ediyor. 65 yaştan kesinklikle zarar gelmez. Ancak sokakta görüyoruz, maske takayan çok insan var, bunlara polis neden ceza uygulamıyor. 65 yaş üstünü 3 ay sokağa çıkarmadılar da bizi genç gençleri görürüz bir tanesi bile maske takmıyor sosyal mesafe kuralına uymuyorlar. Gençlerimize de aynı şekilde bizim gibi kuralların uygulanması sağlanmalı." dedi.


PAHALILIK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR EN AZ 300 LİRA 500 LİRA ZAM BEKLİYORUZ
Pahalılığın arttiğını belirten Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Memiş, "50 lira 100 lira zam yetmez, en az 300 lira 500 lira zam bekliyoruz" dedi.
Bayram ikramiyesini sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Hüseyin Memiş, "Bayramda yaklaşıyor bayram ikramiyesi verilecek inşallah. Pahalılık almış başını gidiyor. Kuru fasulye 24 lira 90 kuruş olmuş nohut 23 lira ya yükselmş. Bunu ne emekli yiyebilir ne de asgari ücretli yiyebilir. Yani buna göre zam verilmesi lazım. Emeklileri 50 lira 100 lira zam kurtarmaz, en az şöyle bir 300 lira 500 lira zam bekliyoruz yani" dedi.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi