Karadeniz'de Zonguldak açıklarında bulunan 320 milyar metreküp doğalgaza ek olarak yeni rezerv tahmininin gelecek hafta açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamadan önce Karadeniz'de doğal gaz bulunduğunu okuyucularına servis eden Bloomberg haber kanalı, Türkiye'nin bölgede keşfettiği doğal gaz sahasındaki rezerv miktarını yukarı yönlü revize etmeye hazırlandığını duyurdu.
Amerikan haber kanalı Bloomberg'e konuşan bir kaynağa göre Türkiye, daha önce 320 milyar metreküp olarak tahmin ettiği çıkarılabilir doğal gaz rezervinde önemli revizyona gidecek.
İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırılan haber e göre, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğal gaz sahasındaki rezerv miktarına yönelik tahminini yukarı yönlü revize etmeye hazırlandığı ifade edildi. Yeni rezerv tahmininin gelecek hafta açıklanması planlanıyor.

ERDOĞAN "MÜJDE" DİYEREK DUYURMUŞTU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos'ta yaptığı açıklamada cuma günü büyük bir müjde vereceklerini duyurmuş, 21 Ağustos'ta da "Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda'' demişti.Erdoğan, bulguların daha büyük rezervlerin habercisi olduğunu söylemiş, Karadeniz gazını 2023 yılında kullanıma sunmayı hedeflediklerini kaydetmişti. 
 
Diğer yandan Barbaros Hayreddin Paşa gemisi ise Doğu Akdeniz'de 9 Kasım'a faaliyet gösterecek.

Editör: Haber Merkezi