Memur-Sen 7.Büyük Türkiye Buluşması'nı değerlendiren Memur-Sen Zonguldak il Temsilcisi Kamuran Aşkar, "Buluşmada Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki yıldan itibaren 3600 ek göstergenin tamamen çalışma hayatımın içerisine girdiğini belirtmiş olması ve bunun yanında yine kamuda sözleşmeli olarak çalışan memurların 2022 yılından itibaren kadroya alınacak olması buluşmanın ana gündemini oluşturdu" dedi.

Memur-Sen 7. Büyük Türkiye buluşmasına 81'den 2500 katılımcıyla iştirak ettiklerini ifade eden Kamuran Aşkar şunları söyledi:

"13-14 Kasım 2021 tarihlerinde İstanbul'da Memur-Sen 7.Büyük Türkiye Buluşması Gerçekleştirildi. Programda Memur-Sen tüm iş kollarındaki çalışmalarımız aynı zamanda komisyon başkanlarımız, engelli komisyon başkanlarımız, emekli Memur Sen başkanlarımız ve genç Memur-Sen başkanlarımız yani başka bir ifade ile söyleyecek olursak Türkiye'nin her kesiminden engellisinden emeklisine, gencinden kadınlara kadar sorunları masaya yatırıldığı memurların ve tüm paydaşlarının sorunlarının konuşulduğu bir toplantı oldu. Toplantımıza Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Bakanımız Sayın Vedat Bilgin'de katıldı
4 yıl önce Cumhurbaşkanımızın olması noktasında sözünü verdiği ama bir türlü hayata geçiremediğimiz 3600 ek gösterge. Ağustos'ta toplu sözleşmeye girmişti ama sürecin ilerlemesi bir noktasında o toplantıda çalışma bakanımız ve Cumhurbaşkanımız da 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Çalışma Bakanlığı ve Memur Sen'in ortak 3600 ek gösterge iyi çalışmasını tamamlayacağı ve önümüzdeki yılın 3600 ek göstergenin tamamen çalış hayatımın içerisine girdiğini belirtmiş olması özellikle toplantının ana gündemini oluşturuyordu.Bunun yanında yine kamuda sözleşmeli olarak çalışan memur arkadaşlarımız 2022 yılından itibaren kadroya alınacak olması da üzerinde durduğumuz önemli bir husustur. Memur-sen öncülüğünde bu sürecin yürütüleceğini belirtiler.

Bunlar toplantının amacının ulaşması noktasında son derece önemlidir.

 Cumhurbaşkanımızın bulunduğu ortamda dar gelirli kesimin özellikle memur arkadaşlarımızın emekli memur arkadaşlarımızın da sıkıntılı gündeme getirildi
Sıkıntıların Cumhurbaşkanımıza aktarılması noktasında bu Memur-Sen buluşması çok verimli oldu. Türkiye'de çalışan kesime yansımadı noktasında önemli bir adım olduğuna inanıyorum."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi