Her zaman muhtarların yanında olmaya gayret gösteren ve iç içe olan Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, aralıksız 38 yıldır muhtarlık yapan Nizamettin Bozkurt'u ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 
Zonguldak'ın Alaplı İlçesine bağlı Sabırlı Köyü muhtarı Bozkurt'un Türkiye’nin en uzun süre görev yapan muhtarların arasında olduğunu söyleyen Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı Sabırlı köyü muhtarlığını neredeyse yarım asıra yakın kimseye bırakmayan Nizamettin Bozkurt , uzun yıllar muhtar olmasını yaptığı hizmetlerinin yanı sıra vatandaşların kendisini sevmesinin ve rahatsız olmasına rağmen halkın sorunlarıyla yakından ilgilendiğinden kaynaklandığını ifade etti. Adeta köyün efsane muhtarı olan Nizamettin Bozkurt'u evinde ziyaret ederek, bayramlarını kutlayan Milletvekili Çaturoğlu, yaptıkları hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederek, rahatsızlığından dolayı da geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 
"38 yıldır muhtar,25 hükümet gördü" 
Zonguldak Alaplı İlçesi Sabırlı Köyünde muhtarı 1980 öncesinde 2 yıl azalık yaptıktan sonra, Köylülerin isteği üzerine 1977'de girdiği iki yıl ihtiyar heyetinden sonra vekaleten 1984 yılına kadar muhtarlık yaptı. Sezai Bozkurt, 68 yıllık ömrünün yaklaşık yarısından fazlasını aralıksız muhtarlıkla geçirdi. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki köyün 36 yıldır değişmeyen muhtarı Bozkurt, bugüne kadar katıldığı 8 seçimden 4'düne tek aday olarak girdi. Fahri Korutürk'ün cumhurbaşkanı, 41. hükümet döneminde Süleyman Demirel'in başbakan olduğu 1977 yılında azalık olarak giren ve bu yana aralıksız muhtarlık yapan Bozkurt, görevi boyunca 7 cumhurbaşkanı ve 25 hükümet gördü. Bu tarihten itibaren 8 muhtarlık seçimine katıldığını ve 4'dünü tek başına girdiğini söyleyen Bozkurt, 
''Seçildiğim günden beri Köyüme büyük hizmetler götürdüğüme inanıyorum ' diye konuştu. 
"Bir çok kişiye yardım eli uzattım" 
Geçirmiş olduğum tüm Muhtar Seçimlerinde hiçbirinde sürtüşme ve kavganın içinde olmadım diyen Bozkurt , " Ben her seferinde köylünün isteği üzerine aday oldum. 36 senedir seçilmemi başarıma, sevgiye, insanlara yaklaşım tarzıma, onları sevmeme ve saymama bağlıyorum. Eğer ben kötü bir insan olsaydım bana oy vermezlerdi. Ben çok insanın yardımına koşmuş insanım. Köyde kimsesiz insanların kamu kurumlarına yerleştirilmesine yardımcı oldum. Köylünün su ihtiyacını sağladım. halen Herkese elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. bu nedenle beni Köylü beni seviyor ki oyunu bana veriyor. 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday olmayı düşünmüyorum ama Köylü yine sen aday ol derse duruma göre aday olabilirim." dedi. 
Görevi süresince köye birçok hizmetin getirilmesine vesile olduğunu da anlatan Bozkurt, İlk seçildiğim günlerde köyün içme suyu yoktu. İkili ilişkilerim sayesinde suyu köyümüze kavuşturdum. Köyümüzün yollarının taş döşenmesi, kanalizasyon ve içme suyu gibi birçok hizmeti yaptım. Köyüme hizmet etmekten her zaman mutluluk duydum.'' ifadesinde bulundu. 
''Şimdi önüne gelen Muhtar adayı" 
Bozkurt, ayrıca son yıllarda muhtarlık seçiminde çok aday çıkması sebebiyle, muhtarların maaşı iyileştirilmesine bağladığını vurguladı. 
Daha önceki yıllarda Muhtarlık maaşı düşük olduğu için bu göreve kimsenin aday olmadığını söyleyen Bozkurt, "Şimdi her köyde bakıyorsunuz önüne gelen ben adayım diyor. Bunların hepsi son yıllarda artış yapılan muhtar maaşından kaynaklanıyor. İlk muhtar olduğum zamanlarda 'Ben parayı az alıyorum, para alamıyorum diye hiç düşünmedim demedim. Bazen muhtar maaşı almadığımız günler oldu. Hiç kimseye de kötü sözlerle kimseyi kırmadım.'' diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi