Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, 2020’de yaptıkları hizmetleri ve ve yapacakları çalışmaları değerlendirdi. Ana su boru hattını kısmi olarak kansorejen olmayan yeni borularla değiştirdiklerini ve üzerine 13 bin 750 ton asfalt serdiklerini belirten Başkan Kamil Altun, Park ve bahçeler ile mahallelerde ki oyun gruplarını ve spor aletlerin yenilediklerini söyledi.

Doğalgazlaşmada oranın yüzde 85'lede yükseldiğini ve bu seneki hedefin ise yüzde 95 olduğunu belirten Başkan Altun,"İlçemizde 400'ü aşkın kişi 2.5 milyon liralık borcunu yapılandırdı." dedi.

Başkan Kamil Altun, "Kilimli'ye noter kurulacak. Kaymakamlık binası 7. Ayda hizmet vermeye başlaşacak. KYK yurdu için yer teslimini hazırız. Kilimli'ye modern bir spor salonu daha kazandırılacak. ZMYO'nun yanındaki depoyu üniversiteye tahsis edeceğiz. Kilimli sahil yolu nedeniyle sahil parkı liman tarafına kaydırılacak. Küçük sanayi sitesi için bir yer belirledik" dedi.

2021 yılını Kilimli hemşehrilerine ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve barış getirmesin dileğinde bulunan Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun şunları söyledi:

ANA SU BORU HATTINI KISMİ OLARAK KANSOREJEN OLMAYAN YENİ BORULARLA DEĞİŞTİRDİK VE ÜZERİNE 13 BİN 750 TON ASFALT SERDİK

Öncelikle tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlarımı gönderiyorum. 2021 yılını Öncelikle ülkemize memleketimize ilimize ve tüm insanlığa Öncelikle Sağlık mutluluk huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. 2020 yılı Kilimli Belediyesi olarak gerçekten uzun zamandır Kilimli Belediyesi'nin hızlı bir şekilde çalışmasını gösterdiğimiz bir yıl olmuştur. Gerçekten geniş coğrafyamızda tüm mahallelerimizde eşit şekilde hizmet getirmeye çalıştık. Çok şükür alnımızın akıyla çıktığımız ana su boru hattımızı kısmi de olsa daha sağlıklı kansorejen madde içermeyen yeni borularla değişmemiz oldu ve üzerine asfaltımızı da attık. Yaklaşık 13 bin 750 ton asfalt serme işlemini de gerçekleştirmiş olduk. Belediyesi mahallemizden başlayıp Çamlık sınırımıza kadar bu işlemi gerçekleştirip vatandaşlarımızı çok daha rahat bir şekilde seyahat etmesini sağlamış bulunmaktayız"

PARK VE BAHÇELER İLE MAHALLELERDE Kİ OYUN GRUPLARINI VE SPOR ALETLERİN YENİLEDİK..

Park ve bahçeler ile mahallelerdeki oyun ve spor aletlerini yenilediklerini ifade eden Başkan Kamil Altun, şunları söyledi:

"Başka neler yaptık Çevre Şehircilik Bakanlığı'mızdan aldığımız destek ile beraber mahallelerimizde oyun gruplarımızı ve spor aletlerimizi yeniledik. Yeni spor aletleri ekledik. Parkımızda gençlerimizin çocuklarımızın güzelce ve sağlıklı bir vakit geçirebileceği, onları tehlikeden koruyacağı yumuşak zemin uygulamaları ile beraber belki de bu çevrede ilçelerde olmayan bir oyun parklarını hizmete sunduk. Küçük çocuklarımızın çok daha rahat bir şekilde,ş tehlikesiz bir şekilde vakit geçirmelerini sağlayacak bir parkı hizmete sunmanın gerçekten mutluluğunu duyuyoruz.

Ayrıca bu senenin geçen sene kısmi olarak başladığımız bundan limanımızın girişinde bulunan plajı mızı büyük bir ölçüde hizmete sunduk. Orada vatandaşlarımızın çok daha rahat bir şekilde denize gelebilmeleri sağlamak amacıyla kum serdik. Kaymakamlık binamızın temelinden kum çıkmıştı burada çok güzel çok temiz bir kumdur. Orada yüzlerce kamyon sarı kumu taşıyarak vatandaşlarının sarı kumda çok daha rahat bir şekilde denize girebilmesini sağladık. Modern duşa kabin ve tuvaletleri yerleştirdik. Oraya inanın karşılaştığımızda vatandaşlarımıza sohbet ettiğimiz de çok memnun olduğunu görmek bizleri ziyadesi ile mutlu etti"

TÜRKALİ'DEKİ İNSANLAR  BİLE KİLİMLİ PLAJI'NI TERCİH ETTİ

Kilimli plajının halkın tercihi haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Kamil Altun, şunları söyledi:

"Ben Ankara'da ziyaretlerde bulunduğunda yerime vekaleten bakan Başkan yardımcımız çalışmaları denetlerken plajda bir vatandaşla sohbet ettiğini ve o vatandaşın Türkali'den Kilimli plajına geldiğini tuvaletleri ve soyunma kabinleri ile Kilimli plajının çok modern olmasından dolayı tercih ettiğini kendisine söylediğini belirterek, bundan büyük bir mutluluk duydum"

DOĞALGAZDA ORAN YÜZDE 85'LEDE YÜKSELDİ BU SENE HEDEFİMİZ İSE YÜZDE 90'LARA, 95'LERE ÇIKARMAK. KİLİMLİLİ HEMŞEHRİLERİMİZDEN ANLALIŞ BEKLİYORUZ

Kilimli'de doğalgaz çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ve yüzde 45'ler seviyesinde bulunan doğalgaz çalışmasını yüzde 85'ler seviyesine çıkardıklarını ve bu sene ise bunu yüzde 90-95'lere çıkarmak istediklerini belirten Başkan Kamil Altun şunları ifade etti:

"Göreve geldiğimizde doğalgaz ilçemize %45 oranlarındaydı ve 1.5 yılda biz bunu yüzde 85'lere çıkardık. Gerçekten 2 yıla yakın bir zamanda %40 oranında bunu yükseltmek bizim için gurur vericidir. Bir an önce Kilimli hemşerilerimizin her mahallede Her sokakta bu güzel hizmetten, temiz hizmetten, kolay hizmetten yararlanabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Çok büyük çalışmalar yaptık mahallelerimizde ve sokaklarımız da. Biraz yorulmuş durumda ancak kurduğumuz ekiplerle beraber hızlı bir şekilde kazılan bu doğalgaz hatlarının kapatmaya çalışıyoruz. Burada kıymetli Kilimlili hemşehrilerimizden anlayışlarını istiyoruz. Evet çok büyük bir çalışma yaptık doğalgaza kavuştuk. Hızlı bir şekilde de bu işlemleri İnşallah gerçekleştiriyoruz. Bu sene de inşallah yine güzel bir çal %95'lere çıkacağımızı umuyorum. Doğalgazdan hemşerilerimiz çok rahat bir şekilde bu imkândan yararlanacaklar "

400'Ü AŞKIN KİŞİ 2.5 MİLYON LİRALIK BORCUNU YAPILANDIRDI

Şu ana kadar yapılandırmalardan 400'ü aşkın vatandaşın 2.5 milyon liraya yakın borcunu yapılandırdığını ve yapılandırmanın bu sonuna kadar devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Kamil Altun şunları söyledi:

"Yapılandırmalar devam ediyor. Şu ana kadar değerli hemşerilerimiz gerçekten bu devletimizin sunduğu yapılandırma imkanın da yararlanıyorlar. 400'ü aşkın bir vatandaşımız şu ana kadar yararlanmış gözüküyor. 2.5 milyona yakın bir yapılandırma söz konusu. Bu güzel. İnşallah 31 Ocak'a kadar uzatıldı ve bu fırsattan kıymetli hemşerilerimizin yararlanmasını, su borçlarını yapılandırarak hem kendilerine hemde belediyemizin yapacağız hizmetlerde bize yardımcı olmalarını kendilerinden istirham ediyorum.

KİLİMLİ'YE NOTER KURULACAK

Belediye Başkanı Kamil Altun, "Biliyorsunuz geçen sene noter için başvuruda bulunmuştuk. İnşallah. Bu büyük eksikliğimizin de tamamlanmasını sağlanmış olacağız." müjdesini verdi.

KAYMAKAMLIK BİNASI 7. AYDA HİZMET VERMEYE BAŞLAŞACAK

Kaymakamlık binası konusunda da bilgi veren Başkan Kamil Altun, "Kaymakamlık binası şu anda hızlı bir şekilde ilerliyor. Tahminimiz 6'ıncı veya 7'inci aylarda hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.

KYK YURDU İÇİN YER TESLİMİNİ HAZIRIZ

Kilimli'ye yapılacak olan Kredi Yurtlar Kurumu'na ait 450 kişilik yurt için yer teslimi konusunda tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Belediye Başkanı Kamil Altun şunları söyledi:

"Herhangi bir aksilik olmayacaksa Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurt yapacağı yerin teslimini artık gerçekleştirmek üzereyi. Orayı temizledik yüklenici firmanın çalışma yapacağız alanları kömür depolarını kaldırdık. Birçoğu kalktı diğerleri de kaldırmaya ve yeni yerlerine taşınmaya başladılar. Bu da bölüm mahallemize giden okullarımızın bulunduğu 450 kişilik yapılacak. Yurdun bulunduğu alanda gerçekten daha nezih bir ortam sağlanmış olacak"

KİLİMLİ'YE MODERN BİR SPOR SALONU DAHA KAZANDIRILICAK

Kilimli'de ikinci bir kapalı spor salonunu yapılacağı müjdesini de veren Belediye Başkanı Kamil Altun, "Bölüm yolu üzerinde ki işadamlarından bir tanesi deposunu Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağışladı. Orada da o depoyu Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz daha modern bir spor salonu haline getirecek" dedi. 

ZMYO'NUN YANINDAKİ DEPOYU ÜNİVERSİTEYE TAHSİS EDECEĞİZZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin Kilimli ilçesinde bulunan Zonguldak Meslek Yüksek Okulu (ZMYO) yanındaki depo ile alakalı yakın bir zamanda bir gelişme olacağını belirten Başkan Altun, "Oradaki deponun  sahibi ile görüştük. Kendisi zaten çok olumlu bakıyor. inşallah onu da yakın bir zamanda boşaltıp zaten orası şu anda üniversitemize tahsisli. Üniversitemize tamamen onları tahsisleştirip üniversitemizin büyümesi anlamında da orada büyük bir adım atmış olacağız." ifadesini kullandı.

KİLİMLİ SAHİL YOLU NEDENİYLE SAHİL PARKI LİMAN TARAFINA KAYDIRILACAK

Kilimli sahil yolunun sahil park gidişinde buluna Aslankayası noktasından sahil boyunca devam edecek olması sebebiyle parkı  liman tarafına kaydıracaklarını belirten Başkan Kamil Altun, şunları söyledi:

"Kilimli sahil yolu çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Kilimli Aslankayası'ndan itibaren yapılan kavşak da beraber sahil yolu geçecek ve bu sebeple kaybedeceğimiz Park alanını vatandaşlarımızı rahat geçirebileceği, rahat nefes alabilecekleri alanları biz Liman tarafında kaydırarak Liman tarafında da reasyon alanları gerçekleştireceğiz. İnanın dünden bugünden çok daha güzel bir mesire alanlarını, parkları vatandaşlarımızın dolaşabileceği, bisikletle gezebileceği alanları buralarda oluşturacağız"

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İÇİN BİR YER BELİRLEDİK..

Kilimli'de kurulacak olan küçük Sanayi Sitesi için yer belirlediklerini belirten başkan Kamil Altun, "Şimdi gerçekten çok büyük bir alan gerekiyor.Zonguldak Kozlu bu şekilde kıyı kenar çizgisinde ormanın arasında sıkışmış bir bölge. Burada arazi üretmek gerçekten zor. OSB için bir alan oluşturamayacağız gibi gözüküyor ancak Küçük Sanayi Sitesi için kilimi içerisinde bir yer belirledik. Onun üzerinde çalışıyoruz." dedi.

OSB'Yİ KİLİMLİ İLÇE SINIRLARI İÇİNDE KURACAĞIZ

OSB'nie ise Kilimli ilçe sınırları içinde yapılacağını ve yen belirleme çalışmalarını sürdürüldüğünü belirten Belediye Başkanı kamil Altun, "OSB içinde Merkezde değil ama Kilimli ilçe sınırları içerisinde bir OSB yeri arayışımız da sürmekte. Onu da söyleyeyim iki taraflı çalışıyoruz. Sadece ki ilçe merkezi değil. Biz bir bütünüz bunu Kilimli ilçe sınırları içerisinde başarabilirsek de ilçemiz adına çok güzel olacak ve OSB'yi Kilimli ilçe sınırları içerisinde kuracağız." şeklinde konuştu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi