Zonguldak'ta Sıfır Atık Projesi kapsamında 1960 ton geri dönüştürülebilir atık toplanırken, 4663 ağacın kesilmesi engellendi.

Zonguldak'ta Sıfır Atık Projesi kapsamında 1960 ton geri dönüştürülebilir atık toplandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koordinasyonu gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesinin Zonguldak genelindeki çalışmaları hakkında Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bilgi verildi.
Verilen bilgiye göre 2019 yılı içerisinde Zonguldak'ta 1960 ton geri dönüştürülebilir atık toplandı. Toplanan atıklarla 4663 ağacın kesilmesi engellendi, 4734 litre petrol israfı önlendi. Söz konusu bu atıkların 274 tonu kağıt atık, 296 tonu plastik, 189 tonu metal ve bunların yanında cam atıkları, organik atıklar, bitkisel atık yağlar ve atık motor yağlarının geri dönüşümü sağlanarak ekonomiye kazandırıldı.Proje kapsamında ilimizde bulunan devlet ve özel olmak üzere toplam 306 kurum sisteme kaydoldu ve atıklar toplanmaya devam ediliyor.
Zonguldak genelinde projenin yaygınlaştırılması ve oluşan atıkların ekonomiye kazandırılması, israfın önlenmesi amacıyla çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.
(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi