Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Kültür Sofrasının konuğu olan Zonguldak eski Milletvekili Hüseyin Özbakır, "Milletvekilliğim döneminde bölgemiz adına, 5 dakika bile boş durmadan çalışıp, çabaladım" dedi.


Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Kültür Sofrasının bu haftaki konukları Batı Karadeniz'in ağabeyi, adalet timsali Hüseyin Özbakır ve elleri ile dünyayı kaldıran şampiyon Halil Mutlu oldu:
Bartın, Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak İllerinin Ankara’da faaliyet gösteren İl Dernekleri tarafından kurulan,Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformunun “Kültür Sofrası” olarak adlandırılan haftalık Yönetim Kurulu toplantısının bu haftaki konukları yine çok özeldi. Hayatını adalete ve hoşgörüye adamış, emek ve kalitenin kaybolmayacağına inanan,Çankırı’dan, Sinop’a, Karabük’ten Bolu’ya Batı Karadeniz'i karış karış bilen, her kesimin saygısını kazanmış, uzun yıllar Ülkemizin birçok yerinde Cumhuriyet Başsavcılığından sonra, Zonguldak Milletvekilliği de yapmış olan,Batı Karadeniz’in ve Türkiye’nin Ağabeyi Hüseyin Özbakır ile10 Avrupa, 5 dünya,  3 Olimpiyat,  27 dünya rekoru sahibi medarı iftiharımız Halil Mutlu oldu. 

HASAN KAYA, BİRLİĞİN AMAÇ, MİSYON, VİZYON VE STRATEJİLERİNİ ÖZETLEDİ
Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu Genel Başkan Yardımcısı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, aynı zamanda şair olan Hasan Kaya, toplantıya kendine has üslubu gereği bir şiiri ile başladı, Kaya, “Hayatın zorlukları içinde, amacımız içten bir tebessümdür. Medeniyet köklerimizle online bağlantı kurarak, yenilenen yenilmez anlayışı ile köklerimizle barışık, rüzgarlara alışık bir uyum ile mazlumun yanında yer almalı, Ülkemizin ve milletimizin hizmetkarı olmalıyız. Çünkü bütün mazlumların bizim üzerimizde hakları var. Devlet millet kaynaşması adına, çıktığımız bu kutlu yolculukta Birlik olarak çok ileri aşamaları geçtik. Derdi Dünya olanın, Dünya kadar derdi olur. Bizim esas derdimiz dünyevi zevkler değil, Ruhumuzu besleyerek, asıl mekanımız, asıl yurdumuz olan ahiret hayatına layık olmaktır” diyen Kaya, toplantının gündemini arz ederek Birliğin amaç, misyon, vizyon ve stratejilerini özetledi ve Birliğe gösterdiği teveccühleri nedeni ile Hüseyin Özbakır ve Halil Mutlu'ya özel şükranlarını iletti. 

TURGAY GENCER: BİRLİK OLARAK DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ
Tuncay Gencer Birlik olarak beklenenden iyi bir noktada olduklarını, ehliyet, liyakat ve samimi inanca sahip bir insan altyapısına sahip olduklarını, Ankara’da Bölge adına Lobi faaliyetleri yürüttüklerini, çaldıkları hiçbir kapıdan elleri boş ayrılmadıklarını belirtti. Birlik olarak Devletimizin ve Milletimizin her daim yanında olduklarını vurgulayan Gencer, STK ların gönüllülük esasına dayalı manevi yönü ağır basan Kamu teşekkülleri olduğunu söyledi. 
Gencer, seçimle işbaşına geldiklerini, Proje odaklı bakıştan asal taviz vermediklerini, bugüne kadar projeleri ile lobicilik anlamında sayısız üst düzey ziyaret yaptıklarını, Bölgede yer alan tüm iller ile tek yürek olduklarını belirtti. Sayın Hüseyin Özbakır Ağabeyin bölgemiz ve Birliğimiz için büyük bir değer olduğunu, bölgeyi karış karış bildiğini, proje bazında bizimle beraber yol yürüme yönünde gösterdikleri teveccüh nedeni ile şükranlarını iletti. Gencer, aynı zamanda yakın arkadaşı olan Halil Mutlu'nun da her daim yanlarında olmasının kendisine ve Birliğe güç kattığını belirtti.

YAŞAR OKUR: FİLYOS VADİSİNE OTOMOBİL FABRİKASI KURULMASI GİBİ PROJELER HAKKINDA BİLGİLER VERDİ
Birlik Genel Sekreteri Sayın Yaşar Okur ise Birlik olarak proje bazlı bakış açısına sahip olduklarını ifade ederek, Karadeniz otoyolunun Batı Karadeniz kısmının yatırım programına alınması, Adapazarı – Bartın demiryolu projesi, BAKAP Batı Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi kurulması, Tarımsal Kalkınma vizyonu, göğüs hastalıkları  Şehir Hastanesi kurulması, Ankara(Esenboğa)-Çankırı arası hızlı tren tesis edilmesi, Ilgaz Dağının ve Çankırı Kayatuzu Mağarasının Uluslararası bir işleve sahip olması, Sinop ve diğer kıyı şeridindeki su ürünleri eylem planı, Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olan Filyos Vadisine otomobil fabrikası kurulması gibi projeler hakkında bilgiler verdi. 

HALİL MUTLU: BATI KARADENİZ BİRLİĞİ DÜNYAYI AYAĞA KALDIRACAK BİR GÜCE SAHİP
Dünya Şampiyonu, medarı iftiharımız Sn Halil Mutlu ise başarının kaynağının çok çalışmak ve iyi bir ekiple hareket etmek yanı sıra, insanın kendini bilmesi ve kendini geliştirmesi olduğunu, Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliğinin Dünyayı ayağa kaldıracak bir güce sahip olduğunu, gücü yettiğince Birlikle beraber olmaya çalışacağını belirtti.1973 doğumlu olan, 10 Avrupa, 5 dünya, 3 Olimpiyat Şampiyonluğu ile 27 dünya rekoru bulunan Mutlu, Burada kendine inanmış bir ekip gördüğünü, bu ekiple her türlü mücadelenin sonuca ulaşacağını, bu sonuçlarda da Ülkemiz ve Milletimiz adına kendisinin de bir payı olursa , bundan mutluluk duyacağını söyledi. 

HÜSEYİN ÖZBAKIR: MİLLETVEKİLLİĞİM DÖNEMİNDE 5 DAKİKA BİLE BOŞ DURMADIM HEP ÇALIŞTIM
Esasen her türlü problemin temelinde Adaletsizlik olduğunu, hayatını adalet mekanizmalarının içinde geçirdiğini, ancak adaletin var olabilmesi için de,proje odaklı Kalkınma ile insanın Refah seviyesinin ve yaşam kalitesinin artırılmasını, medeniyet köklerimize sahip çıkarak, katma değeri yüksek projeleri bölgeye kazandırmak gerektiğine inandığını belirten Özbakır, bu manada adalet mekanizmalarında geçen 26 yılın ardından, katkı vermek odaklı yaşamını siyaset makamı ile taçlandırmaya çalıştığını, siyaset kurumunun çok farklı olduğunu, hizmet etmek için bütün yolların zorlanması gerektiğini, insan altyapısının gelişmesi ile toplumsal farkındalıkların oluşmasını da çok önemsediğini söyledi. 
Hüseyin Özbakır konuşmasında; STK ların esasında çok önemli işlevlerinin bulunduğunu, STK'ların adeta Devlet gemisini Rotada tutan bir Dümene benzediklerini, Batı karadeniz bölgesinde ayak basmadığı hiçbir nokta olmadığını, bölgeyi proje anlamında karış karış çok iyi bildiğini, Nemelazımcı olmayan, adanmış ruha sahip insan yapısı ile başarılmayacak hiçbir şeyin olamayacağını, Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği ile Omuz Omuza olmanın son derece büyük bir Keyif olduğunu, Birlik faaliyetlerini takip ettiğini, kaliteli ve proje odaklı ama en önemlisi de inançlı bir ekiple birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Milletvekilliği döneminde bölgemiz adına, 5 dakika bile boş durmadan çalışıp, çabaladığını söyleyen Özbakır, Birliğin, amaç, vizyon ve ulaşılabilir stratejik hedeflerinin, atalarımızın yakaladığı sırati mustakim başarı çizgisine ulaşabileceğini, bundaki esas etmenin ise insan faktörü olduğunu ifade ederek, önceden de takip ettiği ve tanıdığı Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliğine inandığını, proje bazlı ürünlerin iyi araştırılıp, Bölgemize kazandırılması gerektiğini, proje odaklı her konuda üzerine düşen her görevi yapacağını belirtti. 

STK TEMSİLCİLERİ, GÜZEL GÜNLER İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK GEREKTÜİĞIİNİ BELİRTTİLER
Başkanlarımız ve katılımcılarımız değerli görüşlerini Sayın Başsavcımız ve Dünya Şampiyonumuz ile karşılıklı paylaşarak, özellikle, proje bazlı bakış ve katma değerli ürünlere konsantre olunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca Hayvancılık, Ormancılık, Bölgesel Turizm, Seramik, seracılık, Filyos Projesi, Demiryolu Ağı gibi konularda interaktif olarak değerlendirildi. Birlikte çalışma azim ve kararlılığı, Sn Başsavcımızın ve Dünya Şampiyonumuzun Birliğimize güç vermelerinden dolayı bütün katılımcılar ziyadesi ile memnun oldu. Sayın Başkanlarımızın bölgemiz ile ilgili proje odaklı çalışmaları anlatmaları da misafirleri ziyadesiyle memnun etti. İnteraktif bir ortamda soru, cevap şeklinde devam eden toplantıda tek tek söz alan Başkanlar tarafından, Bölgemizin yatırımlar anlamında istenilen düzeye çekilebilmesi adına, taş üstüne taş koyan herkesin bu toprakların engin hoşgörülü, kadirşinas ve vefalı yapısından gereken payını alacağı vurgulandı.
Birlik  Dönem Başkanı Tuncay Gencer, Ankara Sinop İli ve İlçeleri Derneği Başkan Vekili Nezih Yıldırım, Ankara Çankırılılar Derneği Başkanı Sn Aydın Öksüz, Başkan Yardımcısı Hasan Kaya,Ankara Karabüklüler Derneği Başkanı Sn Muzaffer Dereli Başkent Zonguldaklılar Derneği Başkan Vekili Yaşar Okur, YK üyesi Tamer Kaya, Mustafa Kahveci ve Fikret Gökçe, Ankara Bolulular Derneği Başkanı İsa Gökmenoğlu, Kurucu Başkan Mustafa Aydınalp, YK Üyesi Sn Engin Ulaş, Ankara Bartın İli ve İlçeleri Derneği Başkan V. Hüseyin Bayar, Sürdürülebilir Kalkınma Dernekleri Platformu Başkanı Mehmet Bilgin'in söz aldığı, toplantıda STK temsilciler, dünyadaki bütün mazlumların üzerimizde hakkı olduğunu vurgulayarak, güzel günlerin gelmesi için çok çalışmak gerektiğini belirttiler.

MUSTAFA AYDINALP, HÜSEYİN ÖZBAKIR VE HALİL MUTLU'YA TEŞEKKÜR ETTİ
Her zamanki gibi, oturum sonunda toparlayıcı son sözün verildiği, Birliğin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan Mustafa Aydınalp, Hüseyin Özbakır ve Halil Mutlu'ya, bölgemiz adına proje bazlı, stratejik konularda, insani ve vizyoner bakışları nedeni ile şükranlarını iletti. Birlik olarak kendini çok iyi bilen bir yapı oluşturduklarını, gelinen nokta ile adımlarını sağlam atan bir platform olduklarını, bugüne kadar çaldığı hiçbir kapıdan geri çevrilmeyen bir noktada, sesi dinlenen ve üst makamlar tarafından görüşlerine kayda değer şekilde önem verilen, milletin gönlünde yer almayı başarmış olan,Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliğinin bölgesel gücü sayesinde büyük projeler ile var olmasının gerekliliğini vurgulayan Aydınalp, Bölgesel sorunların bölgesel güç ile çözülebileceği ve Ecdadımızın yaptığı gibi, Resme büyük bakarak, Birlik taleplerinin üst makamlar nezdinde de temsil edilmesi için farkındalık oluşturulması gerektiğini vurguladı.
Ankara Batı Karadeniz Birliği video-konferans toplantısı,Dünya’ya yayılan ve Cumhurbaşkanımızın da sıkça kullandığı, adeta bir klasik haline gelen bölgemize ait Çankırı Ahi-Yâren selamı ile kapatıldı. 


(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi