Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Erkin Avcı; 6 bin 477 işverenin borcunu yapılandırdığını ve 4 bin esnafın borcunu yapılandıramadığını açıkladı. 

Borcunu yapılandırmayan esnafın mülkleri ve araçları için İcra takibi başlatılacak. 

İŞVERENLERİMİZ MAĞDUR OLMASIN DİYE ÇOK ÇALIŞTIK

Avcı; “ 7256 sayılı kanun gereği 1 Şubat 2021 tarihi itibari ile Yapılandırma çalışmasını sonuçlandırmış olduk.

Şu anda yapılandırma müracaatlarımızı aldık ve yapılandırma işlemlerinin tamamını bitirdik.Bundan sonraki hedefimiz birinci ve ikinci taksidin ödenmesi çalışmasını yapmak.7256 sayılı kanun gereği Yaptığımız çalışmada belediye, meslek odalarında ciddi bir destek aldık. Borçlularımızın  tamamına ulaşmak için bir çaba sarf ettik.Zonguldak’ta borcunu yapılandıran işveren sayımız 6 bin 477. Borcunu yapılandıran işverenlerimizden toplam 1.100.000 tl civarında bir gelir elde ettik.Borcunu yapılandıran işverenlerin borcu 600 bin TL’ye düşmüş oldu.Borçlu mükelleflerimizin tamamı müracaat etmediği sürece bizler hedefimize ulaşmış sayılmayız.Bu yapılandırma bugüne kadar yapılandırılan çalışmaların içinde en önemlisiydi. Borçlu işverenlerimiz yapılandırma çalışması yapması için elimizdeki tüm imkanları kullandık”

İCRA TAKİBİ BAŞLAYACAK

Borcunu yapılandırmaya esnafla ilgili Avcı; “Borcunu yapılandırmayan esnaflarımıza tahsilatla ilgili 6183 sayılı kanunu uygulayacağız.

Elektronik haciz uygulaması, varsa mülklerine ve araçlarına yakalama kararı çıkartılması gibi işlemlere başlayacağız.

Ve bu malların satışa çıkarılması gibi işlemler uygulanacaktır.

İşverenlerimiz bu mağduriyeti yaşamasın diye büyük bir çaba sarf ettik. Bu tarihten sonra müdürlüğümüzün icra servisi takip çalışması başlatacaktır. Zonguldak’ta borcunu yapılandırmayan işveren sayımız 4000 civarındadır” dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi