Zonguldaklı Kan bağış rekortmeni Kemal Kılıç, 61. kez kan bağışında bulundu.Gazipaşa Caddesi’nde esnaflık yapan Kemal Kılıç (51) 3 aydan 3 aya düzenli olarak kan bağışında bulunuyor. 61. Kan bağışında bulunan Kemal Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a seslenerek, '‘İnşallah bir dahaki Zonguldak ziyaretinde tekrar TTK’ya işçi sözü verir’' dedi. 

Kılıç 61. kan bağışını Cumhurbaşkanı Erdogan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ve tüm Karadenizlilere bağışladığını belirterek şöyle dedi:  ‘’Üç aydan üç aya düzenli olarak kan bağışlıyorum. İllere göre bugünkü ilimiz Trabzon, 61 plaka. Bu kanımızı tüm Karadenizlilere, bunun peşine Zonguldak’ı ziyaret eden Sayın  Cumhurbaşkanımız Erdoğan,'a İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Sayın Bakanlarımızdan Berat Albayrak’a, Sayın Zonguldak vekilimiz Polat Türkmen'e, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Sayın Kazım Eroğlu’na, Demir Ailesi adına Sayın Erdoğan Demir'e, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Sayın Metin Demir'e, Mercimek ailesine, Ereğli birlik işletmesi sahibi çok değerli kardeşim Ahmet Küçük'e, Gelik Belediye Başkanı Sayın Burhan Sezgin’e, Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ali Bektaş, Zonguldak Barosu’nun genç avukatlarından Ali Aygün'e Burçin bahadır'a, yurt içinde ve yurt dışında olan tüm Karadenizlilere, Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Ömer Selim Alan ve Belediye Meclis üyelerine, madencilere, devletimizin kamu görevlilerine, polis arkadaşlarımıza, Mehmetçiğimize, Zonguldak'ta ki tüm basın çalışanlarına, Zonguldak için elini taşın altına koyan siyasetçilerimize, kanımı onlara bağışlıyorum" dedi.Zonguldak'ın Devrek'in başkenti olduğunu belirten Kemal Kılıç, "Zonguldak diye bir ilimiz var ve Zonguldak kimse es geçmesin. Zonguldak emeğin başkentidir, karaelmas diyarıdır. İnşallah Zonguldak’ımız daha güzel yerlere gelir."dedi.

TTK'YA İŞÇİ ALINMALI

TTK'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yine işçi alması çağrısında bulunan Kemal Kılıç, 

Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun yapmış olduğu işçi alımı oldu inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın bir dahaki Zonguldak ziyaretinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2000-2500 kişi daha almasını umut ediyoruz. Zonguldak’ta yaşayan herkes Zonguldak için elini taşın altına koymalıdır."dedi.

HERKES KAN BAĞIŞLAMALI

Tüm herkesi kan başlamayı davet eden Kemal Kılıç, "İnsanları ambulansın sesini duyduğun da en yakın Kızılay kan şubesine gitmesi gerekir. O ambulansın içinde annemiz, babamız, kardeşimiz, çocuğumuz olabilir ve insanlar her ambulansta kendi ailesi varmış gibi davranarak düşünerek en yakın kan bağış Merkezi’ne giderek kan bağışlamalıdır." dedi.

Kemal Kılıç, düzenli olarak kan bağışında bulunmak için spor yaptığını, bal pekmez yediğini ve sağlıklı bir şekilde beslendiğini de sözlerine ekledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi