Mithatpaşa tünellerinde ışık göründü töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “İlimiz adına güzel ve anlamlı bir günde sizlerle beraberiz. Şuanda içinde bulunduğumuz tünel ilimizin makus talihinin kırılmasında mihenk taşı olacaktır. Çünkü bu bizim Batı karadeniz'i bağlayan doğuya kadar giden oradan İstanbul'a geçen geniş sahil yolunun önemli bir parçalarından birisidir.  Kilimli Filyos arasındaki yol yapıldığın da bu bölgeden önemli bir oranda faydalanılacak. İşsizliğin giderilmesinde, ilimizin yeniden canlanmasında ekonomik aktivitenin artmasında bu yollar önemlidir" dedi.

Mithatpaşa tünelleri ışık görünme töreni düzenlendi.

Törene Vali Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof Dr.Mustafa Çufalı, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun,  ve karayolları yetkilileri ve davetliler katıldı.

YÜKSEL OĞUZHAN:’TRAFİKTE CAN VE MAL GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK’

Karayolları 15.bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan, ülkemizin doğu ve batı yönünde önemli bir oluşum aksı olan Karadeniz sahil yolunun Zonguldak Kilimli kesiminde Zonguldak en uzun tüneli olan Mithatpaşa 2 tünelinde ışık görme töreni için bir araya gelmiş bulunduklarını belirterek, taşıt trafiğinin yerleşim alanı dışına çıkarılıp şehir içi trafik yoğunluğunun azaltılması, yakıt ve zaman tasarrufu, taşıt işletme maliyetlerinin azaltılması, trafik güvenliği can ve mal emniyetinin sağlanması amacıyla tünellerin projelendirildiğini söyledi.

SELİM ALAN: ‘ULAŞIM HİZMETİ DAHA KONFORLU HALE GELECEK’

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ışığın görünmesiyle çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Mithatpaşa tünellerin her ikisinde ışık görmenin sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.Bugün bizler için çok güzel ve anlamlı bir gün şehir içi trafiğinde bir rahatlama olacak çok daha kısa bir sürede çok daha konforlu bir şekilde ulaşabilecekler.Biz Zonguldak olarak uzun zamandan beri bekliyorduk özlemiştik.Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bakanlarımız da karayolları Genel müdürümüze bölge müdürümüze ve tüm çalışanlara hürmetlerimi sunuyorum." 

HAMDİ UÇAR: DÖNEMİN ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM'LA TEMELİNİ ATMIŞTIK ŞİMDİ IŞIK GÖRME TÖRENİ DÜZENLENİYOR OLMASI BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Mithatpaşa tünellerinin faaliyete geçmesiyle bitti.Şehir trafiğinde büyük bir rahatlama olacağını ifade eden Uçar,şunları söyledi:

“İl başkanlığım döneminde Sayın ulaştırma bakanımız Binali Yıldırım'la birlikte bu tünellerin temel atma törenine katılmıştık. Beraber temelini attık ve bugün de Işık göründü adı altında çok önemli bir aşamasını açtık Mithatpaşa tünelleri şehrimizin ulaşım bakımından çok önemlidir. Zonguldak'ın heyecanla bitmesini bekledi bir proje bu ve projenin ilk adımında bugün de birlikte olduk. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum herkesten Allah razı olsun. Şehrimizin ulaşım ağının çözümü için projeler için önemli gayret içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte hızlı bir şekilde proje tamamlanarak vatandaşımızın hizmetine açacağız. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Zonguldak'ın ulaşım açısından hiçbir sorunu kalmayacak proje ve hızlı bir şekilde bitirilerek vatandaşımıza ve Zonguldak’ımıza hizmet anlamında çok önemli bir basamağı tamamlamış olacağız. Zonguldak merkez'de mecburiyet caddesi olarak alınan Gazipaşa caddesi'nde İnşallah kurtulmuş olacağız. Mithatpaşa trenleri bizim faaliyete geçmesi ile şehir trafiğinin %30 civarında bir bölümünde rahatlatmış olacağız" ifadesini kullandı.

MUSTAFA TUTULMAZ: PROJENİN YÜZDE 80'Nİ TAMAM

Vali Mustafa Tutulmaz'da projenin yüzde 80'ninin tamamlandığını belirterek şunları söyledi:

“İlimiz adına güzel ve anlamlı bir günde sizlerle beraberiz. Şuanda içinde bulunduğumuz tünel ilimizin makus talihinin kırılmasında mihenk taşı olacaktır. Çünkü bu bizim Batı karadeniz'i bağlayan doğuya kadar giden oradan İstanbul'a geçen geniş sahil yolunun önemli bir parçalarından birisidir. Ancak bizim bilhassa Zonguldak olarak hem trafiği kolaylaştırması açısından hem de Kilimli ilçemiz de daha doğuya doğru Filyos vadisine kadar geçecek bölümün önemli alanlarından birisidir. bunun için mutluyuz. Işık göründü demek artık bu işin yüzde 80'lik bölümünün bittiği anlamına gelir, kalan %20'lik kısımda en kısa zamanda tamamlanacak.İşsizliğin giderilmesinde, ilimizin yeniden canlanmasında ekonomik aktivitenin artmasında bu yollar önemlidir. Ancak az önce de Sayın vekilimizinde bahsettiği üzere bu yollar kolay yapılmıyor az önceki brifingde gördüm ki bütün yol neredeyse tünel şeklinde neredeyse açıktan giden bölüm yok açıktan giden bölümlerde de viyadükler yapılarak geçiliyor gerçekten Karadeniz'de iş yapmak, yol yapmak kolay değil.İnşallah en kısa sürede kilimliye kadar olan bölüm ve ondan sonra da filyosa kadar olan ve oradan da Bartın bağlantısı alınarak batıdan gelen yoğun ilimizde trafik bir şekilde hızlı bir şekilde ulaşımı sağlayacak hale gelecektir. Bugünkü tünelde bunun önemli bir parçasıdır. Ben emeği geçen herkese huzur orada teşekkür etmek istiyorum. Güzel bir hizmet İnşallah en kısa sürede de sizlerle beraber otomobilde geçerek bu töreni taçlandırılmış oluruz diyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. Allah kazasız belasız tamamlamayı ve daha sonra da kazasız belasız kullanmayı nasip etsin diyoruz hepinize saygılar sunuyorum."

VE IŞIK GÖRÜNDÜ

Konuşmaların ardından ise iş makinesi kalan son duvarı da kırarak ışığın görünmesini sağladı.

İş makinesi tarafından kırılan duvarın ardından karşı taraftan Türk bayrağı alınarak Vali Mustafa Tutulmaz'a hediye edildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi