Vali Erdoğan Bektaş, " MFA bizim gurur kaynağımız" dedi
Zonguldak'ta Fatih Halk Eğitim Merkezi MFA medikal şirketi işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında 70 bin cerrahi maske üretilecek.Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde usta öğreticiler tarafından MFA ile sağlanan malzemeler ile birlikte cerrahi maske üretimine başlanıldı.Fatih Halk Eğitim Merkezi'nde Vali Erdoğan Bektaş'ın katılımıyla MFA ile protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Törene, Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül, Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar ve MFA. İş Geliştirme Mühendisi Cansın Piyan ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.Vali Erdoğan Bektaş ilk olarak üretim yapan usta öğreticilerle sohbet etti, onlardan maske üretim aşamaları hakkında bilgi aldı.

TUYGAR:MFA'YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ..
Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Toygar yaptığı açıklamada, MFA'ya sosyal sorumluluk projelerine katkı vermesinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.
PİYAN: MFA OLARAK  SAĞLIK BAKANLIĞININ EN BÜYÜK TEDARİKÇİSİ KONUMUNDAYIZ
MFA Medikal Firması İş Geliştirme Mühendisi Cansın Piyano sosyal sorumluluk projesine katkı vermenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ülke olarak çok büyük bir kritik süreçten geçiyoruz. Hepimizin sorumluluk alması gereken ve elimizi taşın altına koymamız gereken bir süreçtir. Covit19 virüsünün ortaya çıkışı ile birlikte işin ticari boyutunu bir kenara bırakıp artan hammadde maliyetlerinde göz önünde bulundurarak aynı fiyatlardan tedarik sağladık ve üretimin belli bir kısmına herhangi bir talep olmamasına karşın Sağlık Bakanlığının gelecekte gelebilecek bir talebe karşı büyük bir kısmını ayırmış bulunmaktayız. Bugün itibariyle Sağlık Bakanlığımızın 250 çalışanımız ile birlikte en büyük tedarikçisi konumundayız"dedi.

AKGÜL: ''BARTIN,DÜZCE VE KARABÜK^TEKİ OKULLARIN DEZENFEJTASYONU EREN ENERJİ OLARAK BİZ KARŞILIYORUZ''
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Akgül yaptığı açıklamada, "Bu süreçte devletimizin ve milletimizin yanında olmak istiyoruz. Yaklaşık 15 gün önce ilk etapta Eren Enerji Meslek Lisesinde dezenfektasyon üretimine başladık. Bununla beraber ilimizdeki bütün okullarımızın bütün kurumlarımızın dezenfektasyonunu yapmaya devam ediyoruz. Karabük, Bartın, Düzce gibi illere şuan biz dezenfektasyon yardımı yapıyoruz .Sağlık müdürlüğümüz ile görüştüğümüz zaman çok büyük bir ihtiyaç olduğunu söylemişti. Maske konusunda bulamadıklarını söylemişti. Bizde arkadaşlarımıza görüştük, meslek liselerimiz ile görüştük. Halk Eğitim Merkezi arkadaşlarımıza görüştük. Böyle bir yol izlemeye karar verdik.

BEKTAŞ: MFA FİRMASI  MALZEMELERİ ÜCRETSİZ VERDİ

80 BİN TANE CERRAHİ MASKE ÜRETİLEREK KURUMLARA ÜCRETSİZ OLARAK DAĞITILACAK

Vali Erdoğan Bektaş da yaptığı açıklamada Zonguldak'ın gururu olduğunu belirterek şunları söyledi;
"Şartları herkes biliyor. Sağlık kuruluşlarında çalışan sağlıkçılarımızın kullanacağı bir maskedir. Her halükarda buna ihtiyacımız var. Bunu hep dışarıdan tedarik ediyoruz ve günümüzde biliyorsunuz Türkiye çapında maske üreticileri bir kısmı gayrimeşru davranışlarından şikayet ediliyor. Bizim tam tersine gerçekten Zonguldak'ımızın ve ülkemizin medarı iftarı bir kuruluşumuz var, MFA maske diğer ve bütün dünyaya maske üretip satıyor. Bu çerçevede üretimleri Türkiye içinde yoğunlaştı. 70 bin maskeyi ilk etapta malzemeyi MFA verecek üretimini biz yapacağız ve kuruluşlara bunları bedelsiz vereceğiz."dedi.

Maske üreten Usta öğreticiler de bu sosyal projeye katkı vermeli mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ettiler.

PROTOKOL İMZALANDI
Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Akgül ve MFA İş Geliştirme Mühendisi Cansın Piyan arasında 70 bin cerrahi maske üretimi protokolü imzalandı.
(HABER- ERCAN DEMİR)


 

Editör: Haber Merkezi