Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, 73 yıl önce TBMM'de basın kanunu kabul edildiğini ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulduğunu ifade etti. 20/09/1946 yılında Türkiye'de Basın Kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildiğini ve aynı tarihte Türkiye Gazeteciler cemiyeti'nin kurulduğu, 3 yıl sonra da 1949 yılında Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulduğunu ifade eden Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık şunları ifade etti:

1946 YILINDA TBMM'DE BASIN KANUNU KABUL EDiLDi VE TÜRKiYE GAZETECiLER CEMiYETi KURULDU 1940 YILDA DA ZONGULDAK GAZETECiLER CEMiYETi KURULDU.
"73 yıl önce hem  TBMM'de basın kanunun mecliste kabulü hem de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulmasının 73.yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Zonguldak Gazeticeler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık şunları ifade etti
''Bugün 20 Eylül 2019, bundan 73 yıl önce 1946 yılında Türkiye'de basın kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi.73 yıl önce bugünün bir önemi daha var, 73 yıl önce aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  kuruldu. 3 yıl sonra da 1949 yılında Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti kuruldu.Basında bir çok haklarımız da her askeri darbeler de  büyük zarar gördü. Büyük kazanımlarımızı kaybettik. 1946'da bugün 73 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesi ve bugünlere gelmemizde olduğu zaman zaman demokrasimiz de birçok eksiler yaşamışızdır. Demokrasinin en üst seviyede olduğu basında da yaşadığımız günler olacaktır diye düşünüyorum. Bugünün tekrar kabulünü hem hatırlayalım istedim"dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi