Zonguldak Emlakçılar ve Emlak Yöneticileri Derneği Başkanı Sercan Günarslan, toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engellilerin, üretken olarak toplumsal yaşama katılmalarının sağlanması, bu yoldaki engellerin kaldırılmasının, devletin yanı sıra, yurttaş olarak hepimizin toplumsal sorumluluğu olduğunu söyledi.Sakatlar Haftası nedeniyle açıklama yapan Zonguldak Emlakçılar ve Emlak Yöneticileri Derneği Başkanı Sercan Günarslan, Ülkemizde 8 milyonun üzerinde engelli yurttaşımız bulunmakta olduğunu belirterek şunları söyledi:

 “UNUTMAYALIM Kİ, HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ”
"Ülkemizde 8 milyonun üzerinde engelli yurttaşımız bulunmaktadır, Engelli yurttaşlarımız, Eğitim, İstihdam gibi genel sorunları diğer yurttaşlarımızdan çok daha ağır koşullarda yaşamakta ve Rehabilitasyon, sosyal yaşama katılımda fiziki engeller gibi sadece onlara özgü sorunları da bulunmaktadır. Ancak bu konuda en önemli sorun, toplum bireyleri arasından engelli-engelsiz ayrımının henüz tümüyle kaldırılamamış olmasıdır. Oysa, toplumların gelişmişlik düzeylerinin en önemli ölçülerinden biri tüm bireylerin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması ve bu hakları aynı koşullarda kullanabilmesidir. Başka bir değişle, engellilere hizmet çağdaşlık ve gelişmişliğin göstergesidir.
Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engelliler, üretken olarak toplumsal yaşama katılmalarının sağlanması, bu yoldaki engellerin kaldırılması, devletin yanı sıra, yurttaş olarak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Uygun koşulları olan her yurttaşın bireysel olarak veya gönüllü kuruluşlarda yer alarak engelliler için yapacağı bir şey vardır.Engellilerimizle ilgili olarak çıkarılan son yasa, bazı konularda olumlu gelişmeler sağlamış olsa da birçok bakımdan yetersiz ve yaptırımsızdır. Bu nedenle, yasanın engellilerle ilgili sivil toplum örgütleriyle de iş birliği yapılarak yeniden düzenlenme ihtiyacı vardır. Unutmayalım ki, Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu vesileyle bu günün tüm engellilerimiz için, sosyal, ekonomik, siyasal ve her alandaki hak ve özgürlüklerinin kazanımı için bir milat olmasını temenni ederim"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi