TBMM'nin açılışını 100.Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yurt genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde saat 21.00'da balkonlara çıkarak İstiklal Marşı okundu. 83 milyon olarak balkonlardan ve sokaklarda birlik olarak İstiklal Marşımızı okuduk.
Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'da yaşanan bu coşkuya ortak oldu.
23 Nisan Perşembe günü  akşamı Kilimli Belediyesi önünde Belediye Başkanı Kamil Altun, Meclis Üyeleri ve Belediye personeli ile birlikte sosyal güvenli mesafeye uygun olarak sıralandılar ve saat 21.00'da gösterdiğinde hep birlikte İstiklal Marşını okudular.
İstiklal marşı sonrasına ise muhteşem bir havai fişek gösterisi sunuldu. Belediye Başkanı Kamil Altun 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk bayramını kutlayarak, "İstiklal Harbimizin Başkomutanı, TBMM'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üzerinde inşa edilmiştir. 23 Nisan günü demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra, milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine güvenin de bir işaretidir. Millet olarak tıpkı bağımsızlığımız gibi, çocuklarımızı da dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz." dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi