Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir acılık semtinde ve Mithatpaşa'da yapılan çalışmaları inceledi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Acılık semtinde bir daha sel ve su baskınına artık yaşanmayacağı müjdesini verdi.

Başkan Akdemir beraberinde belediye başkan yardımcısı Erhan Darende ve belediye birim amirleri ile birlikte Acılık ve Mithatpaşa semtinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi,  gazetecilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Akdemir 50 yıldır Acılık’ta ki menfezlere hiç dokunulmadığını ve menfezleri temizlemeye başladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Özellikle acılık Semtimiz geçmişten bu yana çok büyük sıkıntılar yaşayan bir yerimiz. Acılık Caddesi gerçekten çok büyük sıkıntı çeken bir cadde. Niye çünkü altyapısı yoktu. Özellikle bu çok dikkat ettiğim konulardan bir tanesidir. Enerji hatlarımızın çalışması, doğalgaz çalışması ile birlikte altyapının da tanzim edilmesiydi.  İşte Geçen yıl biz bir sene sel yaşandı. Epey bir sıkıntı çekildi esnaf zarar gördü. O günden bugüne bu çalışmayı planlamıştık ekip arkadaşlarımızla birlikte. Sağ olsun ben, Fen İşleri hem Su İşleri hem enerji zaten doğalgaz da yapılmıştı hepsini birlikte planladık. Acılık’ta ki menfezler inanın 50 yıldır hiç ellenmemiş durumdaydı. Su gidemeyince ne oluyor tabiî ki su basıyor. Tabii ki bir durumu tespit ettik ve hep birlikte gece de çalışarak kanaları temizliyoruz. Bir an önce de bu çalışmaların bitmesini istiyorum. Çünkü asfalt çalışmasına başlayacağız. Zonguldak’ta Acılık semtini su ve sel baskınından kurtaracağız. Büyük konuşmamak lazım çünkü görüyoruz Ankara'da, Antep'te, Samsun'da Birçok yerde sel olayı yaşanabiliyor. Nedeni ise olağan üstü şekilde Yağmur yağıyor. Sadece Türkiye'de dünyada oluyor. Bu nedenle ama biz örnekleri de hesap ederek yapmaya çalışırız. 600’lük borunun yana bir 600’lük boru daha koyarak debinin fazla olmasını sağlıyoruz. Acılık semtinde bundan böyle inşallah yağmur sularından ve belden bir daha nasibini almamış olsun istiyoruz. Havalarda ısındı, sıcak olması dolayısıyla da teknik arkadaşlarımızla bu işi yapacağız. Tüm mahalleler elden geçirilecek. Bundan sonra kanalları her ay düzenli olarak bakımını yaparak bu sıkıntıdan oluşmasını engelleyeceğiz.

BORDÜR BOYAMA ARACI ALDIK

Belediyeye bordür boyama aracı aldıklarını belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Yeni bir araç aldık kaldırımdaki bordür taşlarını boyamak için. Daha önce elle boyanıyordu ve çalışmalar çok uzun sürüyordu. Şimdi ise aynı anda çift renk boyayabilen bir makine aldık. Personeli eğittik ve şu anda o makine kullanılıyor. Amacımız araç parkımızı genişletmek ben göreve geldiğinden günden bugüne kadar çok büyük bir Atılım yaparak araçlarınızı yeniledik. Yeni model araçlar aldık, çalışanlarımız çok mutlu bu konuda” dedi.

ZONGULDAK’IMIZI MODERN HALE GETİRECEĞİZ

Zonguldak’ı modern hale getireceklerini belirten Akdemir, “Zonguldak’ımızı modern bir hale getireceğiz Tabii Zonguldak kömür kentidir. Enerji hatları,doğalgaz ve internet çalışması bitiği zaman bu toz toprak bitecek. Halkımızdan biraz sabır istiyoruz.” Diye konuştu.

ZONGULDAK’IN GELECEK 100 YILINI DÜŞÜNÜYORUZ

Zonguldak’ın sadece bugününü değil geleceğini düşündüklerini belirten Başkan Muharem Akdemir, “ Zonguldak’ın sadece bugününü değil geleceğini de düşünmek zorundayız. Zonguldak'ta olarak en az 50 yılını 100 yılını düşünmek gerekiyor. İşte Zonguldak’ı karanlıktan kurtaracak. Ufak bir şimşek çakmasında dahi elektrikler kesiliyordu artık kesilmeyecek” dedi.

DOĞAL ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE

Başkan Akdemir, ayrıca doğal çalışmaları konusunda bilgi vererek, doğalgaz çalışmalarının kırsal mahallelerde tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

HALKIMIZDAN HOŞGÖRÜ BEKLİYORUZ

Zonguldaklılardan bu çalışmalar karşısında hoşgörü beklediğini ve sabır beklediğini belirten Muharrem Akdemir, “Bu çalışmalarımızı halkımızın hoşgörüsüne bırakıyorum. Asfalt yapacağız, parke çalışması devam edecek. Özellikle şoför esnafımıza ve halkımıza bu çalışma yapılırken kesinlikle ve kesinlikle çalışan arkadaşlarımıza karşı hoşgörülü davranmalarını rica ediyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞIM KONUSU HENÜZ ERKEN

2019 yılında belediye başkanlığı için aday olmayı düşünüyor musunuz sorusuna Muharrem Akdemir, “Bizler görevinizi sonuna kadar başındayız. Görevimizin son gününe kadar ben bir çalışmalar neyse yapacağım. Politika farklı bir şey. Kader ne olacağı belli olmuyor. Biliyorsunuz erken seçime de sıralamalar belli oldu. Belediye Başkan adayı olmamız konusunda konuşmak henüz erken. Zamanı geldiğinde konuşulur. Ben şimdilik görevlerimi en iyi şekilde yapmak istiyorum.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi