CHP’nin Zonguldak Belediye Başkan Adayının 4 Ocak’ta yapılacak Parti Meclisi Toplantısı’nın ardından açıklanması bekleniyor.

CHP Genel Merkezi’nin Zonguldak için yaptırdığı anketlerden açık ara birinci sırada çıkan ve milletvekili heyetinin raporunda “adaylık” için öngörülen Harun Akın’ın aday olarak açıklanması ihtimali CHP’deki şer cephesini harekete geçirdi.

Öteden beri “Harun Akın karşıtı” olarak bilinen ve içlerinde eski ve daha eski milletvekili ile eski il başkanı ve daha birkaç kişinin bulunduğu bir grup Ankara’daki bazı restoranlarda buluşup, Harun Akın’ın adaylığını engellemek için kulis faaliyeti yapıyor.

*** Harun Akın isminin,  CHP Genel Merkezi ile CHP İl Yönetimi ve kamuoyunda çok öne çıkmasıyla telaşa kapılan ve sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen “acizler grubunun” CHP ile ilgisi olmayan eski bir siyasetçiyi de Harun Akın’a rakip göstermek için büyük çaba harcadıkları, ancak bu çabaların CHP Genel Merkezi’nde kabul görmediği bildiriliyor.

Zonguldak’ta muhalif gruplar dahil tüm parti tabanı Harun Akın ismi üzerinde birleşirken, eski ve daha eski milletvekilleri ile eski bir il başkanının oluşturmak istediği Harun Akın’ın adaylığını engelleme çabalarına karşı, partililerden tepki yağıyor. Bu kişilerin çabalarını “zavallılık ve çaresizlik” olarak niteleyen partililer, “ Bu kişilerin kimler olduğunu biliyoruz. Bunlar CHP’nin seçim kaybetmesi pahasına Harun Akın’ın adaylığını engellemek için zavallı bir çaba içinde bulunuyor. Her dönemde CHP’yi karıştırmak isteyen ve partimizde hiçbir karşılığı bulunmayan bu kişiler, şimdi de CHP ile hiç ilgisi olmayan, yıllarca CHP’ye karşı durmuş ve artık yaşı kemale ermiş bir siyasetçiyi siyaset sahnesine sürmeye çalışıyor. Ancak, perde arkasından CHP’nin kuyusunu kazmaya çalışan bu kişilerin siyasette ve kamuoyunda karşılığı yoktur” şeklinde konuştular.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi