Büyük Önder’i unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninde, Atatürk’ün ismini taşıyan ve her fırsatta Atatürk’ü dilinden düşürmeyen ADD’nin bulunmayışı tepkilere neden oldu.

ADD Başkanı Nazan Papila tören alanına gelmedi.

ADD’den dernek adına herhangi bir temsilci de bulunmadı.

Valilik önünde düzenlenen anma töreninde anıta çelenk konulması sırasında ADD’nin anons edilmesine rağmen, ADD adına temsilci bulunmadığı için çelenk konulamadı.

10 Kasım 2021 Çarşamba…

Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü…

Saat 09.05’te tüm Zonguldak halkı ve protokol üyeleri Milli Mücadele’nin lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunurken, ADD’nin tek bir temsilcisinin bile tören alanında bulunmayışı yoğun eleştirilere neden oldu.

Bazı üst düzey yetkililer ile vatandaşlar, “ Galiba ADD, Atatürk’ü unuttu, ancak biz Atatürk’ü unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK AÇIKLAMA

ADD Başkanı Nazan Papila, tören sonrasında eleştiriler nedeniyle yaptığı açıklamada, topu “trafiğe” attı.

Trafik sıkışıklığı nedeniyle törene yetişemediğini savunan Nazan Papila, ilk defa böyle trafik sıkışıklığı” ile karşılaştığını söyleyerek savunmaya geçti.

Nazan Papila’nın savunması, yıllardır trafik çilesi ile karşı karşıya olan vatandaşlar arasında “özrü kabahatinden büyük” şeklinde yorumlandı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi